Afbeelding
Foto: Facebook Wijk Velletri

Nieuw waterplein binnen twee dagen vernield

OUDENBOSCH - Het waterplein in Oudenbosch is nog maar net geopend, maar nu al zijn de eerste vernielingen een feit. “We zijn met z’n allen blij en trots op een mooie verbetering van de wijk en dat dit binnen twee dagen al vernield moet worden is eeuwig zonde”, aldus de wijkbewoners op Facebook. De gemeente heeft direct afvalbakken en paaltjes laten plaatsen.


DOOR VERA DE GEUS


“Afgelopen vrijdag zijn de bouwhekken rond het waterplein/basketbalplein weggehaald en vandaag al een spoor van vernielingen en zeer gevaarlijke situaties”, zo staat te lezen op de facebookpagina van Wijk Velletri. “Planten die uit de bakken, worteldoek kapot getrokken, de haken voor het worteldoek weggehaald, het is een grote bende qua afval en er is door de beplantingen gecrosst en gelopen”, somt men op. “Bij gebrek aan afvalbakken is de meeste rotzooi maar door omwonenden opgeruimd. Ook hebben we al diverse personen aangesproken op hun gedrag op het plein.” Volgens de beheerder van de pagina heeft zich zelfs al een levensgevaarlijke situatie voorgedaan: ”Er reed een auto midden door op het plein (in de waterbak).”


“We zijn met z’n allen blij en trots op een mooie verbetering van de wijk en dat dit binnen twee dagen al vernield moet worden is eeuwig zonde. Zondag is nog mail naar de betreffende wethouder en projectleider gestuurd met het verzoek maatregelen, bijvoorbeeld calamiteitenpaaltjes, te treffen zodat niet met auto’s in de bak/op het plein gereden kan worden.”


Wethouder Jan Mollen, die vorige week de opening verrichtte, is niet blij met de situatie: “Ik vind het schandalig dat mensen het nodig vinden om zo kort na de opening van het prachtige waterplein het zo te vernielen. Dit terwijl we juist zo trots zijn op dit project wat samen met omwonenden tot stand is komen. We gaan op zeer korte termijn extra afvalbakken plaatsen en paaltjes om te voorkomen dat er weer een auto op het plein parkeert.” Vrijwel direct na de klachten heeft de gemeente Halderberge afvalbakken en paaltjes geplaatst. [n]