Afbeelding

Brasserie Tivoli maakt nieuwe naam bekend

OUDENBOSCH - Brasserie Tivoli in Oudenbosch krijgt een nieuwe naam. Ook is de zaak toegetreden tot Euro-Toques Nederland, een vereniging van restaurants die koken volgens de ‘Code van Eer’. Dit gebeurde maandag tijdens een inauguratie in het bijzijn van burgemeester Bernd Roks. De nieuwe naam van brasserie Tivoli is Villa D’este.

DOOR VERA DE GEUS


“Villa D’este voorheen bekend als Brasserie Tivoli, heeft gedurende de lockdown een volledige metamorfose heeft ondergaan. Omdat de naam Brasserie Tivoli niet meer past bij ons concept, interieur en wat wij willen uitstralen, hebben wij ervoor gekozen om ook op zoek te gaan naar een nieuwe bijpassende naam. Natuurlijk moest deze ook ten goede doen aan de rijke historie die er in en rondom dit pand heerst. Want zeg nu eerlijk wie kent Brasserie Tivoli niet? Omdat de naam Tivoli onlosmakelijk verbonden is met het voormalige Jezuïetenklooster hebben wij er voor gekozen om de voormalige Brasserie om te toveren naar Villa D’este”, zo legt men uit.


Parel van Tivoli

“Wij horen u al denken.. Waarom dan Villa D’este? Tivoli is een toeristisch stadje vlakbij Rome en daar staat Villa d’Este bekend als dé plek waar vele Italianen en toeristen graag naartoe trekken, vanwege de mooie omgeving en het lekkere eten & drinken. Villa d’Este wordt daar gezien als de parel van Tivoli.” De locatie blijft Tivoli heten waar naast Vialla D’este ook ‘t Zusje en Sterrenwacht Tivoli te vinden zijn.


Foodmiles

Niet alleen de naam is nieuw, want Villa D'este trad maandag toe tot Euro-Toques Nederland, een vereniging van restaurants. De daaraan gelieerde bedrijven en of onderwijsinstellingen koken volgens de ‘Code van Eer'. "Dat wil in het kort zeggen dat men vooral werkt met goede zuivere kwaliteitsproducten zonder kunstmatige additieven. De gerechten worden bereidt met onder ander producten uit de regio waardoor deze zo min mogelijk foodmiles maken en men de regionale leveranciers ook ondersteunt”, laat het restaurant weten. Onder andere burgemeester Bernd Roks was aanwezig. [n]