Platvissers zijn eindelijk weer losgelaten

OUDENBOSCH - We mochten weer sinds heel lange tijd, dat was al zichtbaar op de kade. Het gros van de clubleden was al aanwezig voordat de competitieleider met zijn gevolg arriveerde en zelfs voordat de schipper met zijn lieftallige assistente aankwam.


We voelden ons een beetje zoals de koeien die voor het eerst weer de wei in mochten, zij het dat wij het water op gingen. Aan boord gekomen snel aan de slag met optuigen na het eerste bakje koffie van de familie Zoeteweij.

Fijn ook dat Marina vertelde dat ze ons zo gemist had, doet elke stoere zeebonk goed.

Bijzonder dat we ook met zo velen waren op een vrijdagavond.


Begin van de competitie is er

Ook de gebroeders Simons gaven gelukkig weer allebei acte-de-préséance.

Wil liet meteen zien dat hij het nog niet verleerd was met een top 10 notering! Welkom terug Wil.

Ad de Gr. scoorde met de eerste vis maar de uiteindelijke winnaars waren beide Rinussen, ex aequo met 77 cm.

Geen lengte om over naar huis te schrijven maar het begin van de competitie is er.

Nog wel te vermelden is dat Rinus L. ook vis vangt met de haak niet in de bek maar in de rug van het postzegeltje? Voorzitter Guus was zelfs zo enthousiast dat hij er vreugdetranen van op zijn gezicht kreeg maar bij het wegvegen daarvan ook meteen zijn bril een veeg gaf en deze in de Oosterschelde verdween. "Geluk bij een ongeluk Guus is het gegeven dat er momenteel een aanbieding is waarbij je drie brillen voor de prijs van een krijgt, kun je er tenminste weer even mee vooruit".

Ook werden we verwend met mooi weer waarbij mooie wolkenluchten te zien waren. Bleek even de planeet Jupiter te zien maar bleek een schrijffoutje, de T moest een L zijn en dan klopt het plaatje beter van wat er regelmatig voorbij kwam.


Nieuwe kansen

Na de eerste drukte werd het allengs rustiger en na 22.30 uur zelfs een beetje stil.

Dit lag ook wel een beetje aan de dalende temperatuur maar ook de dalende vangstvermeldingen. Na kort overleg op niveau werd besloten tijdig naar huis weder te keren.

Op naar 10 juli voor weer nieuwe kansen en dan op een hopelijk mooie zaterdag.[n]