Just 6.5
Just 6.5 Foto:

Fanfare vertoont 'Kom hier dat ik u kus' en 'Just 6.5'

OUDENBOSCH - Mona is nog maar negen als haar moeder bij een auto-ongeluk om het leven komt. Als haar vader Vincent nieuwe vriendin Marie opdoet, overheerst die al snel het gezin als vervangende moeder. Mona denkt er wel het hare van, maar wil ook voorkomen dat het nieuwe gezin uit elkaar valt en neemt haast alle verantwoordelijkheid daarvoor op zich.


Kom hier dat ik u kus, do 17 juni 20.15 uur: Als volwassene heeft Mona nog steeds dezelfde levenshouding: liefst maakt ze iedereen gelukkig, maar die wereld is natuurlijk behoorlijk anders met zo veel mensen die het eigenbelang voorop stellen. Zij zal zelf het initiatief moeten nemen om toch een gelukkig leven te kunnen leiden.

Naar de gelijknamige tweede roman van Griet Op de Beeck uit 2014 die toen werd genomineerd voor de NS-publieksprijs en ‘Boek van de maand’ werd bij DWDD.

Nederland 2020. Regie: Sabine Lubber Bakker en Niels van Koevorden, Met: Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, Wine Dierickx e.a.

Just 6.5: Di 22 juni 20.15 uur: Metri shesh va nim is de originele Iraanse titel en de film kreeg van ons 5 sterren; we waren diep onder de indruk van het kijkje in de onder- én in de politiewereld van dat land. Samad is de leider van het onderzoek naar topcrimineel Nasser, die vanwege de armoedige leefomstandigheden van zijn familie in de drugshandel terechtkwam en er een vermogen verdiende. Dat geeft een andere kijk op de situatie van het land dat 6,5(!) miljoen drugsgebruikers telt.

Iran 2019. Regie: Saeed Roustayi.

Verwacht: 24&29 juni The singing club (Cattaneo) 20.15 uur; 1 juli Nomadland (Zhao) 20.15 uur

Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl[n]