Podiumfoto.
Podiumfoto. Foto: Elise den Ouden

Eindelijk weer een wedstrijd voor wedstrijdzwemmers

OUD GASTAL - Eindelijk weer een wedstrijd voor Sem Lazeroms, Janne en Roos Englebert! Na een lange periode van trainen en nog eens trainen werd afgelopen zondag weer een zwemloop georganiseerd in en rondom vakantie accommodatie Stellenplas te Heinkenszand.


Er kon worden deelgenomen door drie categorieën namelijk onder de 23 jaar wedstrijdatleten, recreanten en voor de jonkies.


Wedstrijdatleten

De wedstrijdatleten moesten 1000 meter zwemmen en 5,5 km lopen op de zonneweide, dus lopen op gras wat de looptijden wel iets beïnvloedde. Recreanten zwommen 500 meter en liepen 2,7 km.

De jonkies 100 meter zwemmen en 1 km lopen.

Aan de start stond het gehele team van RTC trainer Armand van der Smissen.

Sem en Roos maken daar deel van uit en Janne werd daar aan toegevoegd.

Het zwemmen werd in het 25 m. buitenbad gedaan bij een heerlijke water temperatuur, dus geen wetsuite toegestaan.


Uitslagen

Na 1000 meter zwemmen kwam Janne, in een tijd van 11.29 min. als eerste uit het water.

Gevolgd door Sem op 20 sec.

De derde man was Pim Bakker op 45 sec. Na een iets snellere wissel van Sem was het verschil dus redelijk klein en van Pim is het bekend dat hij zeer hard loopt.

Daardoor ontstond er bij de heren een mooie strijd welke uiteindelijk werd gewonnen door Pim Bakker in 31.26 min, Janne werd op 1 minuut tweede en Sem maakte het podium vol.

Een prima prestatie dus van de Gastelse atleten, te weten dat Pim Bakker reeds een startbewijs heeft voor het EK triatlon van dit jaar!


Dames

Bij de dames was het de Zeeuwse Nikita den Ouden die als eerste uit het water kwam in 12.27 min. gevolgd door Roos op 18 sec.

Tijdens het looponderdeel snelde Roos na een km. al naar de eerste plaats om deze niet meer af te staan, zij finishte in 35.39 min.

Nikita werd keurig tweede voor Willemijn Fuite.

Samenvattend: drie jonge Gastelaren die lieten zien niet stilgezeten te hebben in het afgelopen jaar zonder nauwelijks een wedstrijd.[n]