Afbeelding
Foto: Gemeente Halderberge/Peter Braakmann

Samenwerking voor een veilig en schoon Klaverweide

OUD GASTEL - Bedrijventerrein Klaverweide gaat voor het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen. Daarmee moet het terrein schoon, veilig en goed onderhouden worden. De gemeente Halderberge, bedrijventerrein Klaverweide, brandweer, politie en Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gaan zich daar dan ook samen voor inzetten.

Deze partijen hebben een intentieverklaring ondertekend. “Door de samenwerking onderling verder te versterken en samen aan de slag te gaan zorgen de partijen er samen voor dat de criminaliteit daalt en het veiligheidsgevoel van ondernemers, medewerkers, klanten en omgeving stijgt”, zo legt men uit. De betrokken partijen brengen samen in kaart wat er op het bedrijventerrein in de toekomst nog beter zou kunnen op het gebied van schoon, heel en veilig en hoe daarin samen opgetrokken kan worden.


Camerabewaking

De ondertekening van de intentieverklaring is dan ook het begin van het traject om te komen tot de certificering. Willem van Ginneken, de eigenaar van het park, en de gevestigde ondernemers willen zich inzetten om gezamenlijk het terrein klaar te maken voor de toekomst. Ook verkennen ze samen met Energiek Halderberge de mogelijkheden voor duurzame energieopwekking. Onderwerpen die verder aan bod komen zijn gezamenlijke inkoop, camerabewaking en afvalinzameling.


Uitstraling

Tot slot worden er ook gesprekken tussen de gemeente en eigenaar Willem van Ginneken gevoerd over de uitstraling van het terrein. Dit alles vanuit de gezamenlijke ambitie om het bedrijventerrein aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken. Burgemeester Bernd Roks: "Om een bedrijventerrein veiliger te maken is een samenwerking tussen de eigenaar, ondernemers, politie, brandweer en wij als gemeente cruciaal. Daarom ben ik ook zo blij met de samenwerking die we nu aangaan voor Klaverweide in Oud Gastel” Willem van Ginneken, eigenaar Klaverweide: "Een veilig en duurzaam bedrijventerrein biedt kwaliteit voor zowel ondernemers als omgeving en is hiermee klaar voor de toekomst!” [n]