Concert Rogier de Pijper en Enno Voorhorst bij Bovendonk op 13 juni.
Concert Rogier de Pijper en Enno Voorhorst bij Bovendonk op 13 juni. Foto:

Eerste tuinconcert in Arboretum na lockdown

OUDENBOSCH - Nu de beperkingen in verband met de Covid-19 pandemie steeds verder worden teruggedraaid is er ook weer ruimte voor een tuinconcert in het kader van Muziek in ’t Groen. Bij de grot zijn de stoelen zondag 20 juni op 1,5 meter klaar gezet, zodat het publiek veilig in een schitterende ambiance kan genieten van een mooie muzikale middag.


Op zondag 20 juni aanstaande geven de Hoevense fluitist Rogier de Pijper en gitarist Enno Voorhorst twee concerten in het Arboretum Oudenbosch. Op het programma staan zeer toegankelijke, zomerse werken geschreven door Kummer, Ibert, Domeniconi, Villa-Lobos en Piazzolo. Rogier de Pijper is actief als fluitist, docent en auteur. Met zijn project Flute Colors geeft hij concerten en masterclasses over de hele wereld. Enno Voorhorst speelt in binnen- en buitenland, nam verschillende CD’s op en is als hoofdvakdocent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Hij won diverse prijzen waaronder de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam. Dit bijzondere buitenconcert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten.
Het eerste concert begint om 13.30 uur en het tweede concert om 15.30 uur


Ticketshop
Sinds enkele weken is de Ticketshop van Visit Halderberge open. De eerste bezoekers hebben al langs deze weg een entreebewijs voor de tuin gekocht. Het werkt dus! De ticketshop is te vinden op www.visithalderberge.com en op de website van het arboretum: www.arboretumoudenboscg.nl Dit alles om het met name bezoekers van elders gemakkelijk te maken een bezoek te plannen aan de tuin en alle ander historisch, religieus erfgoed om ons heen.


Expositie
In de hele maand juni expositie Heroes To Spare in entreegebouw Arboretum Oudenbosch. De expositie Heroes To Spare is een samenwerking tussen "Space is green” met zijn kenmerkende harde lijnen en minimalistisch gebruik van kleuren en "Rabotik”, met zijn avontuurlijke verbeeldingen. Inspiratie halen zij uit science fiction, fantasy en hun jeugd in de jaren ‘80 en ‘90. Thomas en Roland van der Velden laten graag zien hoe die inspiratie voor heeft gewerkt.
Dat het werk normaal voornamelijk digitaal wordt gemaakt en vertoond, maakt het extra bijzonder nu het fysiek aan de muur hangt in onze expositieruimte. Zo kunnen alle bezoekers van het Arboretum Oudenbosch toetreden in een wereld van robots, monsters en nieuwe mogelijkheden. Kijk ook op www.HeroesToSpare.com[n]