jan-mollen-e1473944154436
jan-mollen-e1473944154436 Foto:

Halderberge houdt 1,5 ton over, maar eindigt in de min

HALDERBERGE - Een tekort van ruim 50.000 euro aan het einde van 2020. Dat staat er onder aan de streep, maar de jaarrekening 2020 sloot positief met een overschot van 153.482. Vanwege de aanzienlijk lagere verkoopprijs van Sint Anna, zorgen de saldi van de Voor- en Najaarsnota en de Slotwijziging ervoor dat het jaar toch in de min eindigde. Toch is wethouder Jan Mollen tevreden. “Als je zo’n bedrag af moet boeken, dan kun je alleen maar blij zijn dat je niet diep in de rode cijfers schiet”, zegt hij desgevraagd.


DOOR VERA DE GEUS


Verder stelt het college aan de gemeenteraad voor om een bedrag van € 302.223 beschikbaar te stellen voor de jaaroverschrijdende uitgaven.


'Het was ook
financieel gezien soms een lastig jaar'

Dit zijn middelen die in 2020 door de gemeenteraad beschikbaar zijn gesteld maar waarvan de uitvoering om uiteenlopende redenen nog niet is afgerond. Na bestemming voor de jaaroverschrijdende uitgaven resteert een saldo van € 148.741. Het college stelt voor dit bedrag de algemene reserve aan te spreken.


Gemeentefonds

Wethouder Jan Mollen: "Ik ben blij dat we na een soms lastig jaar waarin corona ook financieel zijn weerslag had, de gemeenteraad een positieve jaarrekening kunnen presenteren. De redenen hiervan zijn onder andere lagere kosten voor woningaanpassingen en re-integratie voorzieningen, hogere legesopbrengsten en een hogere uitkering uit het gemeentefonds. Het eigenlijke resultaat van vorig jaar was erg positief. Alleen door de jaaroverschrijdende uitgaven en de omvangrijke afboeking op St.Anna komen we uiteindelijk uit op een beperkt negatief saldo over het gehele jaar. De afboeking is nodig om de mooie plannen van St. Anna te kunnen realiseren die ook kunnen rekenen op veel draagvlak bij onze inwoners.” De raad buigt zich 24 juni over de voorstellen van het college. [n]