Afbeelding
Foto: Gemeente Halderberge

Hoeven krijgt de allereerste avondmarkt van Halderberge

HOEVEN - Vanaf donderdag 1 juli staat er iedere donderdag van 15.00 tot 20.00 uur een weekmarkt op het kerkplein in Hoeven. Daarmee heeft de gemeente Halderberge haar eerste middag/avondmarkt. Het gaat vooralsnog om een proef die loopt tot het einde van het jaar. "Ik hoop dat de Hoevense winkeliers ook aansluiten door hun winkels op de avond van de markt wat langer open te houden", zo zegt wethouder Thomas Melisse.


DOOR VERA DE GEUS


Eind vorig jaar deed de gemeente Halderberge onderzoek of er voldoende draagvlak zou zijn voor een avondmarkt in Hoeven. Het idee werd geopperd door Hoevenaar Tom van den Hout. Volgens hem zijn er veel inwoners die de weekmarkt/standhouders willen bezoeken, maar die dat overdag niet kunnen.


Enquête

Middels een enquête wilde de gemeente kijken of er draagvlak is. Inwoners van Hoeven kregen een brief en zij konden aangeven of zij de avondmarkt wilden bezoeken en welke tijden en branches de voorkeur hadden. Er bleek enthousiasme te zijn voor het plan dus om de weekmarkt in Hoeven nieuw leven in te blazen start de gemeente op korte termijn met een proef van een middag- en avondmarkt.


Kramen

De middag/avondmarkt start als proef van 1 juli tot en met 31 december 2021. Als de proef een succes is, gaat de avondmarkt structureel door in Hoeven. De markt is elke donderdag van 15.00 uur tot 20.00 uur op het Kerkplein in Hoeven. "Alle kraamhouders zijn er in elk geval van 16.30 uur tot 19.30 uur te vinden", zo zegt de gemeente. Op de markt gaan kramen met kaas, Hongaarse delicatessen, zoetwaar, groenten en fruit, gegrilde kipproducten, olijven en tapenades te vinden zijn.


'Hopelijk gaan de winkels die dagen ook wat langer open'


Kloppend hart

Wethouder Thomas Melisse: “Het Kerkplein krijgt met de transformatie van de kerk naar dorpshuis een invulling als ‘Het hart van Hoeven’. Een avondmarkt past bij dit kloppende hart. Ik ben blij dat de inwoners van Hoeven eerder dit jaar hebben aangegeven zeker interesse te hebben in de markt in de middag- en avonduren. Ik hoop dat de Hoevense winkeliers ook aansluiten door hun winkels op de avond van de markt wat langer open te houden. Ik ben hierover in gesprek met de ondernemersvereniging in Hoeven.” [n]