49 extra parkeerplaatsen in hartje Oudenbosch.
49 extra parkeerplaatsen in hartje Oudenbosch. Foto:

Aldi-terrein zorgt voor 49 extra parkeerplaatsen

OUDENBOSCH - Er komt flink wat extra parkeerruimte in het centrum van Oudenbosch. Op het parkeerterrein van de Aldi, het perceel waar de reeds gesloopte Hubo zat en op een stuk grond van Woonkwartier aan het Oost-Vaardeke zijn straks in totaal 111 perskeerplaatsen en twee openbare toiletten te vinden. Een deel van de parkeerplaatsen wordt in de zomer ingezet om er een terras te kunnen creƫren.

DOOR VERA DE GEUS


De gemeente wil voor de ondernemers en bewoners van het centrum van Oudenbosch zorgen voor voldoende parkeerruimte. De afgelopen betrof het steeds de toevoeging van een enkele parkeerplaats, maar met dit plan wordt er qua parkeerruimte een aanzienlijke klapper gemaakt. Momenteel zijn er op het parkeerterrein van de Aldi zestig parkeerplaatsen waarvan drie gehandicaptenparkeerplaatsen. Verder zijn er in de Rooseveltstraat ook nog twee parkeerplaatsen. Deze komen te vervallen.


Sfeervol plein

Na realisatie van het parkeerplan zijn er op het parkeerterrein bij Aldi 111 parkeerplaatsen, een toename van 49. De ruimte ontstaat door het anders indelen van het plein, maar ook door de sloop van het Hubo-pand en de aankoop van grond van Woonkwartier dat aansluit op het huidige parkeerterrein. Wethouder Jan Mollen geeft aan dat er in de zomer wat minder parkeerplaatsen zullen zijn: "Een deel van het terrein kan dan ingezet worden voor een terras. We zijn blij om daar bij mooi weer ook een terras te zien. Dat werkt sfeerverhogend. Het wordt immers een sfeervol plein vol groen. Helaas moeten er negen leiplantanen gekapt worden, want deze zijn helaas niet te verplaatsen. Dat is natuurlijk erg jammer, maar we zijn blij dat we wel 26 nieuwe bomen worden geplant en natuurlijk is er op dit plein ook de nodige aandacht voor klimaatadaptatie. Daarnaast komen er twee openbare toiletten die worden beheerd door een lokale ondernemer. Daar zijn we ook erg blij mee." [n]