De beeldbepalende theekoepel en expositieruimte
De beeldbepalende theekoepel en expositieruimte Foto: Frank van Andel

In Arboretum vanaf juli exposities in theekoepel

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De beperkingen in verband met de Covid-19 pandemie worden steeds verder terug gedraaid. Dat geeft de mogelijkheid om ook in de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch meer evenementen mogelijk te maken.

Nadat in juni de eerste expositie in het toegangsgebouw werd geopend kan er vanaf juli weer in de theekoepel geƫxposeerd worden. Wel vragen wij onze bezoekers bij hun bezoek aan de expositie de 1,5 meter afstand te bewaren. Omdat de ruimten beperkt zijn er door de organisatie maatregelen genomen om die afstand mogelijk te maken.
De Ticketshop van Visit Halderberge is te vinden op www.visithalderberge.com en op onze eigen website. Dit alles om het met name bezoekers van elders gemakkelijk te maken een bezoek te plannen aan de tuin en alle ander historisch, religieus erfgoed om ons heen. Maar ook om vooraf een ticket voor de maandelijkse rondleiding op de 2e zondag van de maand te kopen.

Iedere 2e zondag van de maand een rondleiding
Op zondag 11 juli start gids Marja om 13.30 uur vanaf de achterzijde van het toegangsgebouw een rondleiding van maximaal 1,5 uur. In verband met de handhaving van de 1,5 meter is de maximale groepsgrootte beperkt tot 8 personen. Wilt u zeker zijn van deelname dan koopt u vooraf een ticket via onze website www.arboretumoudenbosch.nl of de website van Visit Halderberge op www.visithalderberge.com

Expositie
In de hele maand juli exposeert Anneke van der Laan haar oeuvre Keramiek in het toegangsgebouw van het Arboretum Oudenbosch. Anneke van der Laan uit Oudemolen beƫindigde in 2014 haar opleiding in de hogere graad Keramiek aan de kunstacademie IKO in Hoogstraten. Gedurende de laatste jaren van het IKO heeft zij een studie gemaakt van oppervlakte-effecten en kleurencombinaties. Daaruit werden krimpglazuren ontwikkeld die toepasbaar zijn op verschillende soorten en kleuren klei. De objecten die ik vervaardig zijn veelal gedraaide werkstukken. Dan weer dubbelwandige komvormen dan weer ringen, kegels enz. Tijdens de expositie in het toegangsgebouw zullen een aantal dubbel gedraaide werkstukken voorzien van krimpglazuur te bewonderen zijn maar tevens zullen verschillende wanddecoraties en afdrukken van Macleaya bladeren in klei tentoon worden gesteld. Voor meer informatie en afbeeldingen van de werkstukken zie: www.artzceramics.nl