Winnaars 4e poul
Winnaars 4e poul Foto: Maria Timmers

Clubkampioenschappen Judoschool Mati succesvol

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Op zaterdag 3 juli was het voor Sportschool Mati eindelijk weer mogelijk om clubkampioenschappen te houden in Halderberge. De deelnemende judoka’s werden om 9 uur in de sportzaal van Bukehof verwacht. De ouders mochten de wedstrijden op gepaste afstand bijwonen.

Meester David had de deelnemers op voorhand in gewichtsklasse ingedeeld zodat er in 4 poules gesport kon worden. Na een stevige warming up werden deelnemers en bezoekers nog getrakteerd op een demonstratie van 2 bruine band judoka’s. Deze twee judoka’s trainen op dit moment keihard voor hun zwarte band. Na de demonstratie werden ze de scheidsrechters van de poules.

Pittig spel

De kinderen streden in de eerste helft van de poules om de 1e, 2e of 3e plek. Er werden pittige poules gespeeld waarbij de toeschouwers af en aan konden genieten van een mooie worp of greep. De deelnemers leren veel van zo’n wedstrijd; hoe de spelregels werken, hoe je anders speelt dan tijdens de les en hoe je met tegenslag omgaat.

Wisseltrofee

Nadat de poules waren gespeeld volgde een korte pauze waarin meester David de spelregels voor de wisseltrofee uitlegde. De meeste deelnemers wilden graag meestrijden voor de wisseltrofee. Er was een wisseltrofee voor kinderen onder de 10 jaar en een voor 10 jaar en ouder.

Prijsuitreiking

Wat hebben alle kinderen hard gewerkt en gestreden. Uiteindelijk wonnen Tim en Finn de wisselbekers. Gelukkig had meester David bij de prijsuitreiking van het eerste deel voor alle kinderen een beker, want dat hadden ze met recht verdiend voor zoveel getoonde inzet.

Heb je ook zin in judo?

De kinderen trainen elke maandagavond in de Bukehof in Oudenbosch en op woensdagmiddag in het Kompas in Hoeven. Mati geeft ook judo, karate of nunchaku in andere dorpen in de omgeving. Meer locaties en informatie zijn te vinden op www.sportschoolmati.nl.

Ook als je boven de 10 jaar bent, is judo een erg leuke sport om te leren. Stuur een mailtje naar secretariaat.mati@gmail.com als je een proefles wil. Je bent van harte welkom.

Winnaars 3e poul
Winnaars 1e poul
Close-up tournooi Jesse en Ravi