Afbeelding

Pluim voor vrijwilligers van Mariakapel De Stoof

OUD GASTEL - Burgemeester Bernd Roks heeft een Pluim (cheque van € 250) uitgereikt aan de vrijwilligers van de Mariakapel De Stoof in Oud Gastel. De Mariakapel is gelegen op de hoek van de Meirstraat en de Stoofstraat in Oud Gastel.


De Mariakapel is destijds op initiatief van pastoor Van Dam en met behulp van de plaatselijke ondernemer, de heer Peeters, gebouwd en geschonken aan de bewoners van De Stoof. Initiatiefnemer voor het opknappen is de heer Chris van Rijsbergen uit Oudenbosch. De heer Van Rijsbergen fietst regelmatig een rondje en tijdens één van zijn fietstochten kwam hij langs de Mariakapel.


De heer Van Rijsbergen is geboren en getogen in de Dulderstraat en Oud Gastel is altijd blijven trekken. Het ging hem aan het hart dat de luifels dringend aan vervanging toe waren en besloot het initiatief te nemen om deze kapel op te knappen. De heer Van Rijsbergen is begin dit jaar met pensioen gegaan en hij had nu tijd om aan de klus te beginnen. Samen met de heer Besters heeft hij de Mariakapel aan de buiten- en binnenkant volledig opgeknapt en geschilderd, het groen gesnoeid en het onkruid weggehaald.


Mevrouw Besters heeft de Mariakapel schoongemaakt. De heer en mevrouw Besters wonen naast de Mariakapel en zijn ook erg betrokken bij de Mariakapel. Iedere dag nemen zij een kijkje in de kapel, zorgen dat het schoon blijft en dat de kaarsen aangevuld worden. De Mariakapel wordt dagelijks bezocht door voorbijgangers en buurtbewoners, vooral in de Mariamaand is het druk met bezoekers.

Deze pluim is een blijk van waardering naar de vrijwilligers voor het opknappen en onderhouden van de Mariakapel De Stoof.[n]