St. Caecilia geeft weer een eerste concert voor publiek

HOEVEN - De leden van de Fanfare en het Drum- en malletkorps van muziekvereniging St. Caecilia uit Hoeven zijn blij dat ze weer samen mogen en kunnen repeteren met hun groep. Vanwege alle maatregelen heeft dat natuurlijke een hele tijd stil gelegen, zoals bij zoveel verenigingen.


Samen muziek maken is toch echter wel veel leuker. De leden van de muziekvereniging hebben de interactie binnen de vereniging en het muzikale samenspel met de andere leden in de groep echt gemist. En natuurlijk ook het spelen voor publiek en de straatoptredens. 


Eindelijk weer muziek maken!
Zoals vele andere verenigingen heeft St. Caecilia een aantal maanden stil moeten liggen. Het vertrouwde Kompas in Hoeven was gesloten en de Fanfare en het Malletkorps waren te groot om samen te komen. Het was even wennen maar vanuit het bestuur werden snel creatieve ideeën geopperd om het verenigingsleven levende te houden.

Het meest uitdagende project voor de fanfare was het opnemen van een heus carnavalsnummer aan het begin van 2021. Een groot aantal leden heeft een filmpje opgenomen, uitgedost in carnavalskleding, waarin zij allemaal tegelijkertijd hetzelfde liedje speelden. Het prachtige resultaat hiervan is te bewonderen op de YouTube pagina van de muziekvereniging. Helaas verliepen niet alle plannen op rolletjes. Zo werd er, toen het heel eventjes mocht, gerepeteerd voor een kerstconcert. Alles was geregeld en stond klaar. Toen werden plots de coronaregels aangescherpt één dag voor het concert, en kon het optreden van de fanfare helaas niet doorgaan. Gelukkig kwam daarna snel het bericht dat de maximale groepsgrootte naar maximaal 30 man werd uitgebreid. We mochten weer! Weliswaar niet met iedereen tegelijk en met grote rits aan regels, maar we mochten weer genieten van het samenspelen. Het is even wennen, je buurman zit niet meer naast je maar 1.5 meter verderop! Toch heeft dit ons niet weerhouden en op dit moment mogen wij weer met de volledige fanfare samenkomen en samen muziek maken.

Ook de leden van het Drum- en malletkorps waren maar wat blij toen ook zij weer samen muziek konden maken en weer de beschikking hadden over de melodische slagwerkinstrumenten. Daarnaast hebben zij na 20 jaar afscheid genomen van Wil Veeke als dirigent en Djuri den Tuinder enthousiast ontvangen als nieuwe dirigent!


Iedereen heeft er weer zin in!
We hebben de afgelopen weken dan ook hard gewerkt om een mooi repertoire aan u te mogen laten horen. We kijken er naar uit om weer voor publiek te mogen spelen en zijn trots op wat wij in maar een paar repetities voor elkaar gekregen hebben.

Om te laten horen dat we er weer zijn geeft de muziekvereniging een gezamenlijk concert met zowel de Fanfare, onder leiding van Casper Versluis als het Drum- en malletkorps, onder leiding van Djuri den Tuinder.
Aanstaande zondag 11 juli is het eindelijk weer zover. Na bijna anderhalf jaar geen concert te hebben mogen geven, zullen de Fanfare en het Drum- en malletkorps weer te zien en te horen zijn! Dit concert zal buiten plaatsvinden vóór het mooie gebouw van conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven en zal starten om 11 uur ‘s ochtends. Beide onderdelen geven dan een concertje van een half uur. Het terras van Bovendonk is geopend, waarbij zowel zitplekken als staanplekken zullen worden gecreëerd. Iedereen is welkom om te komen luisteren naar onze muziek. Wij kijken er echt naar uit om weer muziek te mogen maken voor het publiek en we hopen veel mensen muzikaal te mogen begroeten. Dat wilt u toch niet missen!! Wij zien u dan ook graag verschijnen op 11 juli bij conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven. Tot dan![n]