Schelpenkunst een van de objecten uit het oeuvre van Nanda
Schelpenkunst een van de objecten uit het oeuvre van Nanda Foto: Nanda de Tree

In Arboretum in het weekeinde nu twee exposities

OUDENBOSCH - Ondanks de versoepelingen van de maatregelen tegen Covid-19 vragen wij onze bezoekers bij hun bezoek aan de exposities de 1,5 meter afstand te bewaren. Omdat de ruimten beperkt zijn er door de organisatie maatregelen genomen om die afstand mogelijk te maken.


Voor een entreebewijs kijk op de website: www.visithalderberge.com.


Rondleiding
De eerstvolgende rondleiding is op zondag 8 augustus, dan verzorgd gids Wim de rondleiding.
In verband met de handhaving van de 1,5 meter is de maximale groepsgrootte beperkt tot 8 personen.
Wilt u zeker zijn van deelname dan koopt u vooraf een ticket via onze website
www.arboretumoudenbosch.nl of op www.visithalderberge.com.


Nanda de Tree
Op zaterdag 17 en zondag 18 juli exposeert Nanda de Tree haar oeuvre van en met schelpen in de theekoepel. Nanda de Tree  is heel creatief aangelegd en bevindt zich graag in de natuur  met name aan het strand en in het bos. Ook buitenlandse schelpen zitten in haar collectie. Haar onderwerpen zijn bloemen en planten, maar ook fantasie afbeeldingen ontbreken niet in de collectie. Nanda geeft ook workshops, bijvoorbeeld bij het schoolproject Sjors Creatief, waar kinderen op een laagdrempelige manier aan deel kunnen nemen. De theekoepel in  Arboretum vindt Nanda een uitstekende expositieplek midden in een rustgevende omgeving tussen het weldadige groen.


Anneke van der Laan
In juli exposeert Anneke van der Laan haar oeuvre Keramiek in het toegangsgebouw van het Arboretum. Anneke van der Laan uit Oudemolen beƫindigde in 2014 haar opleiding in de hogere graad Keramiek aan de kunstacademie IKO in Hoogstraten. Gedurende de laatste jaren van het IKO heeft zij een studie gemaakt van oppervlakte-effecten en kleurencombinaties. Daaruit werden krimpglazuren ontwikkeld die toepasbaar zijn op verschillende soorten en kleuren klei. De objecten die ik vervaardig zijn veelal gedraaide werkstukken. Dan weer dubbelwandige komvormen dan weer ringen, kegels enz. Tijdens de expositie in het toegangsgebouw zullen een aantal dubbel gedraaide werkstukken voorzien van krimpglazuur te bewonderen zijn maar tevens zullen verschillende wanddecoraties en afdrukken van Macleaya bladeren in klei, tentoon worden gesteld.
Info: www.artzceramics.nl
Postkantoor 1, 4731PM Oudenbosch; www.kunstanders.com en
www.arboretumoudenbosch.nl[n]