Tim Helmons na de uitreiking van de prijzen
Tim Helmons na de uitreiking van de prijzen Foto: Richard Helmons

Zilver voor Tim Helmons bij Hayashi Amsterdam Cup

OUD GASTEL - Op zondag 11 juli werd in Nederland het eerste karatetoernooi sinds de uitbraak van Corona gehouden. Amsterdam had de eer om dit eerste toernooi te organiseren. 257 Karateka's uit 5 landen kwamen naar de 5th Hayashi Amsterdam Cup.


Om besmettingen te voorkomen, werd gewerkt met strikte en strenge veiligheidsnormen. Elke poule was ingedeeld in een tijdzone.

Per tijdzone mocht een poule de mat op. Was je niet ingedeeld in de betreffende poule, dan mocht je mat niet op. Sterker nog, je mocht dan ook de kleedkamer of de zaal niet in. 

Per deelnemer mocht 1 toeschouwer op de tribune. Tussen de toeschouwers moest minstens 1,5 meter afstand worden gehouden.
Als de poule klaar was, moesten alle deelnemers en hun toeschouwer de zaal verlaten.

Er volgde dan een ontsmettingsronde, waarna de volgende poule de zaal in mocht. Perfect geregeld!


Samengevoegd

Tim komt normaalgesproken uit in de categorie 'junioren -61 kg'. In Amsterdam was de poule samengevoegd in de categorie 'U18 wedstrijdsport -65 kg'.

Vol enthousiasme kwamen de karateka's de mat op. Voor de meesten was hun laatste wedstrijd op 1 maart 2020 geweest. Anderhalf jaar geleden!
Het was een genot om te zien dat ze allemaal nog behoorlijk goed in vorm waren en ze tegen elkaar streden alsof er nooit een lockdown was geweest. Stuk voor stuk stonden ze te stralen en te genieten. Eindelijk weer op de mat, eindelijk weer een wedstrijd, eindelijk weer karate alsof het nooit anders is geweest!


Tweede plaats

Tim zat goed in zijn vel en won al zijn wedstrijden.
De laatste wedstrijd was tegen zijn maatje Floris uit Jong Oranje. Ook hij had al zijn wedstrijden gewonnen.
Floris en Tim zijn beiden selectieleden bij Jong Oranje van de KBN.

Elke zondag trainen ze in Leusden met en tegen elkaar, waardoor ze elkaar qua karatetechnieken door en door kennen.
Het werd een mooie en spannende wedstrijd waarin Floris deze keer helaas net iets sterker bleek te zijn. Tim eindigde hierdoor als tweede.
Aan het einde van de tijdzone was meteen de huldiging en kreeg de trotse Tim een welverdiende prachtige beker.[n]