Een werk van exposant Mieke Aarsen.
Een werk van exposant Mieke Aarsen. Foto: Mieke Aarsen

Het Arboretum trekt in juni ruim 1200 bezoekers

OUDENBOSCH - Met 1200 bezoekers in de maand juni heeft het Arboretum Oudenbosch een bemoedigende start gemaakt met het herstel na alle beperkingen van de afgelopen anderhalf jaar. Bestuur en vrijwilligers hopen dat toeristen, begunstigers en andere belangstellenden de botanische tuin in het centrum van Oudenbosch weer weten te vinden.


Ondanks de versoepelingen van de maatregelen tegen Covid-19 vragen wij onze bezoekers bij hun bezoek aan de exposities de 1,5 meter afstand te bewaren. Omdat de ruimten beperkt zijn er door de organisatie maatregelen genomen om die afstand mogelijk te maken.
Ticketshop is te vinden op www.visithalderberge.com en op onze eigen website. Dit alles om het met name bezoekers van elders gemakkelijk te maken een bezoek te plannen aan de tuin en alle ander historisch, religieus erfgoed om ons heen.

De eerstvolgende rondleiding is op zondag 8 augustus, dan verzorgd gids Wim de rondleiding. In verband met de handhaving van de 1,5 meter is de maximale groepsgrootte beperkt tot 8 personen.
Wilt u zeker zijn van deelname: www.arboretumoudenbosch.nl of www.visithalderberge.com.


Exposities
Mieke Aarsen exposeert op zondag 25 juli haar oeuvre schilderijen onder de titel Natuurimpressie. Mieke Aarsen-Antens is geboren en woonachtig te Oud Gastel. Na een lange zoektocht heeft zij vanwege de vele mogelijkheden voor acrylverf gekozen. Haar inspiratie haalt zij uit foto 's van natuur en reizen, maar vooral klaprozen zijn favoriet. Juist die afwisseling van onderwerpen draagt bij aan haar creatieve ontwikkeling.
Info: www.memali.exto.nl. Ze vindt het leuk om jullie te ontmoeten in de theekoepel van het Arboretum.

In de hele maand juli exposeert Anneke van der Laan haar oeuvre Keramiek in het toegangsgebouw van het Arboretum Oudenbosch. De objecten die ze vervaardigd zijn veelal gedraaide werkstukken. Dan weer dubbelwandige komvormen dan weer ringen, kegels enz. Tijdens de expositie in het toegangsgebouw zullen een aantal dubbel gedraaide werkstukken voorzien van krimpglazuur te bewonderen zijn maar tevens zullen verschillende wanddecoraties en afdrukken van Macleaya bladeren in klei.
Info: www.artzceramics.nl.[n]