Rondleider Ton van Meer
Rondleider Ton van Meer Foto: een bezoeker

Vliegend museum Seppe is er weer klaar voor!

Sport en vereniging

BOSSCHENHOOFD - Na bijna een jaar gesloten te zijn geweest vanwege corona staan de vrijwilligers van Vliegend Museum Seppe nu weer klaar om bezoekers te ontvangen en rond te leiden tussen alle mooie historische vliegtuigen die in ons museum staan.

De stichting Vliegend Museum Seppe heeft een nieuwe voorzitter, Piet Luijken, woonachtig in Amstelveen, nog werkzaam als piloot bij KLM en regelmatig op Seppe te vinden om te vliegen met zijn eigen kist, een Chipmunk. Hij geeft ook vliegles op een Auster voor het zgn. staartwielvliegen.

De collectie vliegtuigen is in de loop der tijd ook gewijzigd omdat een aantal kisten zijn vertrokken, zoals een Boeing Stearman genaamd de Old Crow, en er andere historische vliegtuigen voor in de plaats zijn gekomen, zoals twee Chipmunks, een Bücker Jungmans, een Kitfox met opvouwbare vleugels en een Piper met een bijzondere historie. We hebben reeds een aantal rondleidingen gegeven aan groep acht van basisscholen uit de omgeving. Ook hebben we voor visueel gehandicapte kinderen een aangepaste rondleiding verzorgd waarbij de benodigde vragenlijsten in braille zijn omgezet.

Om dit schitterende museum draaiende te houden met onze vrijwilligers zijn we ook op zoek naar nieuwe mensen voor de functie van rondleider/museumwacht en voor de technische dienst.

Rondleiders Cees Kortsmit en Ton van Meer
Bücker Jungmann
Chipmunk, eigendom Piet Luijken