Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Roosendaalse jongeren genieten van Gastelse visstek

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Bjorn Zagers (21) uit Roosendaal is samen met een stuk of vijf vrienden en vriendinnen aan de andere kant van de Blankershove vijver neergestreken. In een keurige rij staan de hengels opgesteld en zitten ze stoel aan stoel te wachten of er door de vissen gebeten wil worden.

“Wij komen hier vooral voor de rust en de karpers,” zegt hij. “In Roosendaal heb je niet zo’n mooie visvijver als hier, daarom komen we graag hier naartoe.” 

Met zo’n achternaam is het overigens vrij logisch dat vissen een hobby van Bjorn is. “Nooit bij stil gestaan eigenlijk, maar het klopt wel. Dat vissen heeft altijd al in onze familie gezeten. Mijn opa deed het al en ik ging met mijn vader en moeder mee. Zo ben ik ook ‘gek gemaakt’ met het vissen. Hier in deze vijver zitten veel karpers en daar vissen we dan ook op. Verder zijn er ook snoeken en andere vissen te vinden. Uiteraard gooien we alles wat we vangen weer terug. Het is al de derde keer deze week dat we gaan vissen. Wel ben ik een ‘goed weer visser’. Nee, de vrouwen vissen niet mee, die komen alleen voor de gezelligheid.” 

Bjorn heeft een baan in de metaalbewerking en viert momenteel vakantie. “Ik hoop dat we wat vangen vandaag. Met het vissen kunnen wij onze rust vinden. Met mijn vrienden ga ik ook regelmatig aan zee of in het binnenwater vissen zoals in Kruiningen of West Kapelle. Lekker vanaf de kant en op tijd de barbecue aan. Het is een hobby en daar doen we alles voor.”