Afbeelding
Foto: Shutterstock

Alpha wordt weer actief

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Nu het einde van de grote vakantie nadert beginnen bij Alpha de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Bestuur en trainers gaan aan de slag, de zaal krijgt een onderhoudsbeurt en alles gaat binnenkort weer beginnen.

Op 13 september is de officiƫle start van het 42ste seizoen.

Toezichthouder
Alpha is op zoek naar een vrijwilliger/ster die op dinsdag en donderdag mee toezicht kan houden bij het gebruik van de gymzaal door een basisschool. Dit kan hij of zij combineren met licht schoonmaakwerk en/of klusjes in de zaal. Het betreft ca 13 uur. Mieke deed dit al jarenlang maar gaat stoppen. Voor die tijd was er Tara die dit ook jarenlang heeft gedaan voor hij weer naar Marokko vertrok..  Het is bijvoorbeeld iets voor bijvoorbeeld iemand die gepensioneerd is, maar toch onder de mensen wil blijven of iemand met een uitkering die voor de maatschappij iets terug wil doen. Kortom, er zijn best mensen te bedenken voor wie dit een goede tijdsbesteding is. Voel je er iets voor, neem dan contact op met voorzitter Wim van Overveld (06 23605166). De basisschool begint op 7 september, dus er is enige haast bij.

Trainer
Hoewel geen trainer of trainster vertrekt is er toch plaats voor een trainer op dinsdagen. Mooi enkele uurtjes voor iemand die ALO, Cios of andere sportopleiding heeft of volgt met turnen als specialisatie. Een mooie manier om ervaring op te doen met lesgeven en het geleerde in de praktijk te brengen. Het gaat om trainingen voor basisschoolleeftijden. Zin in ? Bel 06-23605166.

Springgroep
De springgroep maakt alleen gebruik van toestellen waarmee gesprongen wordt. Dat betekent bij voorbeeld, dat de minitrampoline, de dubbele trampoline, de pegasus, de airtracks e.d. worden gebruikt. De lessen worden verzorgd door trainster Maartje die in het verleden Nederlands kampioene minitramp en groepsspringen was. Deze groep traint op maandagavond vanaf 19.30 uur.

Kleutergym
Eigenlijk is dit ouder-peutergym, maar door corona waarbij ouders officieel niet in de zaal mogen worden we teruggeworpen op de meer traditionele kleutergym. Elke zaterdagochtend tussen 10 en 11 vinden we de jongste sporters in de gymzaal. Lekker klimmen en klauteren, met elkaar en zelf grenzen verleggen en leren omgaan met andere kinderen zijn de vaardigheden waaraan wordt gewerkt. Zin in? Ga met je kind op zaterdagochtend naar de Alphazaal in de Beukenlaan en meld je zoon/dochter aan.

Info
Al 42 jaar is Alpha in Oudenbosch actief met allerlei vormen van gymnastiek en turnen. Alpha is lid van de KNGU (officiele sportbond). Alpha werkt met bevoegde leiding en heel veel hulpleiding om eenieder voldoende aandacht te kunnen geven. Wil je meer weten: zie alpha-oudenbosch.com.