Repetitie voor een concert Leden Oudenbosch'Mannenkoor.
Repetitie voor een concert Leden Oudenbosch'Mannenkoor. Foto: Peter Braakman

Oudenbosch’Mannenkoor zingt weer, maar niet op Monumentendag.

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De mooie plannen van het Oudenbosch’Mannenkoor om tijdens de komende Monumentendag hun eerste concert na Corona-tijd te geven, kunnen helaas niet doorgaan. Niet omdat de animo er niet was, maar omdat er geen locatie gevonden kon worden waar de zangers terecht kunnen.

Men had gehoopt in de Protestantse kerk in Oudenbosch het repertoire ten gehore te brengen, doch de kerk is te klein om, met de coronavoorschriften rekening houdend, de gasten te ontvangen.
Na ruim anderhalf jaar, net zoals vele koren, een verplichte rusttijd gehad te hebben, is het koor onder leiding van dirigent Christ Vergouwen, onlangs weer gestart met de repetities. Voorlopig nog in de aula van de Vossenberg en over enkele weken in de zaal van Fidei et Arti hun eigenlijke thuisbasis.

Nu deze nare tijd weer achter de rug is en de leden weer bij elkaar zijn kunnen komen heeft men moeten constateren dat het koor er niet zonder kleerscheuren vanaf is gekomen. Maar liefst elf leden moet het koor missen, helaas ook door een sterfgeval maar ook door ziekte en lichamelijk onvermogen om verder deel te nemen aan de hoog kwalitatieve prestaties van het koor. Vol goede moed en met enthousiasme repeteren de 33 koorleden voor het jaarlijkse Kerstconcert dat men op 19 december dit jaar wil houden, tenminste als Covid-19 weer geen roet in het eten gooit. De grote voorkeur gaat uit naar een optreden in de kapel van St. Louis die men volledig aan het renoveren is echter of er daarvoor een mogelijkheid gegeven wordt is nog onduidelijk.

Wat wel duidelijk is dat de koorleden maar liefst zeven! jubilarissen kunnen gaan feliciteren: 2 leden die 25 jaar lid zijn, 3 leden die 40 jaar in het koor zitten en 2 leden die maar liefst 50 jaar hun koor trouw zijn gebleven. Voor deze leden zal op 6 november een groot jubileumfeest worden gehouden in de zaal van Fidei et Arti.
De wekelijkse repetitieavond van het Oudenbosch’Mannenkoor is op de maandagavond, normale starttijd is om 20.00 uur maar soms, als er een belangrijk concert in de planning staat, zetten de koorleden een stapje bij en wordt er vanaf 19.30 uur gerepeteerd. Om 22.00 uur kunnen dan onder het genot van een drankje aan de bar de resulaten besproken worden.

Wie een sprong wil wagen om lid te worden van het nu ruim 110-jarig Oudenbosch’Mannenkoor, is van harte welkom en kan eventueel contact opnemen met de voorzitter via telefoon 06-25088192. Men is van harte welkom.