Afbeelding
Foto: THE WANDERING MIND

Hoevense Danique komt met boek Enkeltje Azië

HOEVEN - De Hoevense Danique Plaatzer heeft twee passies: reizen en schrijven. Ze maakte de perfecte koppeling door het kinderboek Enkeltje Azië te schrijven. De eerste reacties zijn bijzonder positief. "Ik heb al de vraag gekregen of er een tweede deel komt. Een mooier compliment kan je niet krijgen", zegt ze. 

DOOR VERA DE GEUS 


Danique Plaatzer woont samen met haar vriend Daan en dochter Mila in Hoeven. Ze werkt als freelance redacteur en tekstschrijver. "Buiten mijn werk om ben ik gek op reizen", vertelt ze. "Een redacteur van uitgeverij Leopold las wel eens mijn blogs en kwam toen op het idee om mij te vragen voor een kinderboek. Het leek ze wel interessant om een kinderboek uit te geven met een reisthema. Ik was op dat moment zelf aan het reizen, dus ik had genoeg inspiratie. Ik vond het in het begin wel lastig om goed in het verhaal te komen. Ik had wel een verhaallijn in mijn hoofd, maar dat goed op papier overbrengen, is nog best een uitdaging. Ik schrijf heel veel, maar ik ben niet gewend om een lang verhaal op papier te zetten. Gelukkig ging het schrijven steeds beter en toen ik eenmaal goed op dreef was, kwamen er steeds meer ideeën in mijn hoofd. Dat vond ik zo mooi aan het schrijfproces. Je gaat echt in die wereld leven en denkt dan steeds: dát zou ze ook kunnen doen. Zo wordt het steeds leuker."


Het boek heet Enkeltje Azië. "Ik heb het zo genoemd, omdat Sofie een enkele reis die kant op boekt. Maar ook omdat het fijn klinkt en direct laat zien dat reizen een van de belangrijkste thema’s in het boek is. Het is geschreven voor kinderen van een jaar of 12/13, maar ik krijg ook veel enthousiaste reacties van volwassenen!" De cover werd voor Danique ontworpen. Op de achterzijde prijkt een quote van MEIDEN Magazine: superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden! Het was één van de eerste enthousiaste reacties op het boek. Er volgden er nog veel meer: "Ik hoor vooral van kinderen (en volwassenen!) dat ze het echt heel lekker weg vinden lezen en spannend vinden. Ze worden echt meegenomen in het verhaal en kunnen zich goed verplaatsen in de hoofdpersoon. Ik heb ook al de vraag gekregen of er een tweede deel komt. Een mooier compliment kan je niet krijgen. Ook vinden lezers het mooi om de ontwikkeling van Sofie te zien. Ik hoop met mijn boek kinderen te helpen net iets minder onzeker te zijn en eigen keuzes te durven maken."

Danique heeft niet een bepaald streven wat betreft verkoopcijfers. "Ik ben er al ontzettend trots op dat ik een boek heb geschreven. Maar natuurlijk zou het helemaal gaaf zijn als er over een aantal maanden al mooi wat exemplaren zijn verkocht. Hoe dan ook vond ik het fantastisch om dit boek te schrijven. Ik zou in de toekomst graag nog eens een boek schrijven. Op dit moment heb ik wel wat ideeën maar nog geen concreet plan. Wie weet komt daar de komende maanden verandering in." [n]  


Enkeltje Azië gaat over de onzekere Sofie, die op een dag besluit om te stoppen met haar opleiding en in een opwelling een vliegticket naar Azië boekt. Alleen heeft ze haar ouders niets verteld over haar reis. Met behulp van vriendinnen weet ze dit geheim te houden en reist ze in haar eentje naar Vietnam toe. Eenmaal in Azië komt ze in allerlei situaties terecht waardoor ze flink uit haar comfort zone moet stappen. Vooral als het op een dag vreselijk fout gaat…