De basiliek, stukje Rome in West Brabant.
De basiliek, stukje Rome in West Brabant. Foto:

Russen bezoeken Basiliek Oudenbosch

OUDENBOSCH - Afgelopen weken in het toeristenseizoen bezochten iedere dag 300 tot 400 toeristen/pelgrims de basiliek van Oudenbosch.


Visit Halderberge en het feit dat de basiliek behoort tot het Grootste Museum van Nederland draagt via hun promotie geweldig bij aan het toch wel grote aantal bezoekers. De vrijwilligers van de Stichting Promotie Basiliek fungeerden als gastheer, en de bezoekers krijgen bijzonderheden te horen over de bouw en inrichting van de basiliek. De bezoekers komen hoofdzakelijk uit Nederland, van Maastricht tot Groningen.


Bijzonder bezoek
Zaterdag 28 augustus was echter heel bijzonder toen een veertigtal Russen tijdens een dagtrip vanuit Düsseldorf dit stukje Rome in West Brabant bezochten.
Vol bewondering en verwondering keken zij bijvoorbeeld naar het schilderwerk in de koepel.
Dit schilderwerk is in de jaren dertig van de vorige eeuw geschilderd door de Oudenbossche kunstschilder Kees Raaymakers.
Het schilderwerk van de Oudenbosschenaar kan wedijveren met de voorstellingen in de koepel van de St. Pieter in het Vaticaan.
Na een goede ontvangst in de Cuijperszaal vertrok het gezelschap weer.
Dankzij het feit dat de bezoekende Russen een prima reisleidster en tolk hadden, die zowel het Nederlands als het Russisch beheerst, was de uitstap voor hen een groot succes.[n]