Heropening atletiek
accommodatie AVO'83

OUDENBOSCH - Er is afgelopen maanden hard gewerkt aan de renovatie van baan en middenterrein van atletiekvereniging AVO83 in Oudenbosch. Op zaterdag 18 september tussen 16.00 en 17.00 uur zal de atletiek accommodatie van AVO'83 officieel worden heropend door wethouder Wierikx, waarna er onder het genot van een hapje en een drankje nog kan worden nagepraat.


Om de opening feestelijk te omlijsten, zullen er in de middag clinics plaats vinden vanaf 13.30 uur voor jeugd en volwassenen. De diverse atletiekonderdelen komen hierbij aan bod, zodat de baan goed wordt ingewijd.


Nelli Cooman
Oud wereldkampioene en nog steeds Nederlands recordhoudster op de 60m sprint, Nelli Cooman, zal een deel van de clinics voor haar rekening nemen. Daarnaast zullen er clinics worden gehouden op het gebied van hardlopen, Nordic Walking en Sportief Wandelen. Deze clinics zijn vrij te bezoeken voor een ieder die hier belangstelling voor heeft. Er is sprake van vrije inloop, maar aanmelden, via een mail naar info@avo83.nl, wordt op prijs gesteld.


Toplaag
De baan is al wel vrijgegeven voor gebruik. De leden van AVO83 hebben op 23 augustus voor het eerst weer de trainingen kunnen houden op de vernieuwde toplaag. Deze toplaag bestaat uit een zogenaamde sandwichlaag. Vergeleken met keiharde straatklinkers of asfalt loopt deze toplaag heel erg comfortabel, en het lijkt bij elke stap of de baan een zetje mee geeft. De reacties na de eerste trainingen waren dan ook unaniem zeer positief.[n]