Afbeelding
Foto: Antoine Tromp

Dit weekend is het tijd voor de Kunst- en atelierroute Halderberge

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

HALDERBERGE - De Kunst- en atelierroute Halderberge gaat komend weekend z’n derde editie in. Dit jaar heeft het evenement het thema ‘summer of love’. Kijk en ervaar wat de deelnemende kunstenaar dit en de wereld om hen heen verbeelden. U vindt een groot aantal lokale en regionale kunstenaars op een groot aantal verschillende locaties. Een geweldige mogelijkheid om de kunstenaars te ontmoeten in hun atelier of exporuimte.  

Annemarie Tromp (65) uit Oudenbosch doet voor het tweede jaar mee aan de Atelier-en kunstroute. Haar werken zijn te zien bij Atelier Mir I Am aan de Meirstraat in Oud Gastel “Als kunstenaar vind ik het belangrijk om hieraan mee te doen en je werken te laten zien.”

“Tien jaar terug ben ik begonnen met schilderen. Ik heb altijd voor de klas gestaan, moest stoppen en iets zoeken,” vertelt ze. “Ik ben autodidactisch, heb het in de loop der jaren langzaam opgebouwd en lessen gevolgd bij Debbie Nijland. “Ik schilder vooral voor mezelf, meestal op grote doeken van een bij anderhalve meter en mijn werk kun je scharen onder het lyrisch expressionisme.” 

Annemarie exposeert samen met andere kunstenaars en verkoopt wel eens iets. “Dat is wel fijn, maar niet de hoofdzaak.” Op een eigen website en via Instagram zijn haar werken bovendien ook te zien. “Van de reacties die ik hierop krijg kan ik echt genieten ja.” 

Haar atelier is boven in het huis te vinden. “Daar heb ik de gehele ruimte ter beschikking en liggen mijn eigen spullen. Doorgaans ben ik drie tot vier dagen per week daar te vinden.” Ze werkt met verschillende materialen zoals acryl en aquarel. “Iets natekenen doe ik niet. Het idee komt uit mijn hart en hoofd. Aanvankelijk waren mijn werken zeer kleurrijk en wat woest, maar de laatste jaren komt meer mijn gevoelige snaar naar boven. Ik ga uit van emotie en zo neemt het gevoel de overhand. Op impulsieve wijze ontstaat mijn doek.”