Afbeelding
Foto: Archieffoto

Nieuwe opstapgroep op nieuwe atletiekbaan AVO’83

Algemeen

OUDENBOSCH - Wie herkent het niet? Vakantie kilo s met doorgaans de daarbij behorende aanslag op de conditie. Misschien is dit het moment om in een leuke groep onder deskundige begeleiding de zo dikwijls gemaakte goede voornemens om te zetten in daden.

Op 21 september gaat er op de nieuwe atletiekbaan weer een opstapgroep van start, twaalf dinsdagavonden van 19.00 tot 20.30 uur. Tussendoor zal er op een zaterdagochtend eenmalig een uitstapje naar het bos gemaakt worden. De cursus is zo ingericht dat iedereen op zijn of haar niveau toewerkt naar een vijf kilometer loop, aaneengesloten, die plaatsvind begin december.
Geen hardloop ervaring, geen probleem. In de groep zal je al heel snel merken dat door gericht en verantwoord te trainen je snel conditie opbouwt. Dat daardoor het plezier in het hardlopen toeneemt is een logisch gevolg. De ervaring is dat de mensen het altijd weer fijn vinden om op Dinsdagavond weer aan de bak te mogen.


De trainingsavond is opgebouwd door te beginnen met een goede warming up. Hierna volgt een blokje loopscholing of looptechniek. Hierin proberen we een bepaalde loopstijl te ontwikkelen waardoor het lopen makkelijker wordt en daardoor ook energie zuiniger. Dit moet er ook toe leiden dat de loper of loopster minder blessure gevoelig wordt. Dan is het tijd voor de kern, in dit geval een verantwoord opgebouwd schema,waar per week je grenzen weer iets verlegd zullen worden.
De training wordt afgesloten met een gedegen cooling down. Je lichaam heeft toch een prestatie geleverd ongeacht het niveau !


Meer info/aanmelden : jan@avo83.nl, of 06-37376784; www.avo83.nl.[n]