Roan Konings winnaar 1e wedstrijd van de topcompetitie
Roan Konings winnaar 1e wedstrijd van de topcompetitie Foto: Jolanda Konings

Roan Konings leider in de topcompetitie Junioren

HALDERBERGE - De wedstrijden gaan stilaan weer plaatsvinden hier en daar in Nederland en Belgiƫ. Roan konings neemt deel met zijn ploeg De Jonge Renner aan de topcompetitie voor junioren.

De eerste wedstrijd was zondag 5 september in Valkenswaard, een pittige koers omdat er liefst 6 graffelstroken in zaten. De kans op lekrijden valpartijen is dan niet uit te sluiten. Gelukkig bleef hem dat bespaart en na menige uitval pogingen om weg te rijden werden in het niet gedaan.
Het kwam aan op een massa spurt met ongeveer 50 man die in het grote peloton van 150 die van start waren gegaan. Door een goede leadout van zijn ploeggenoot Jari werd Roan in een mooie sprint positie afgezet en wist de sprint te winnen.

De week erna zaterdag 11 september werd de 2e wedstrijd Omloop door het Land van Bartje uit de rij van 5 wedstrijden uit de topcompetitie verreden.
Deze vond plaats in het hoge Noorden Gieten. Kort na de start was er direct een valpartij wat al voor een schifting zorgde in het peloton van 150 junioren.
Roan zat achter de valpartij en moest alle zeilen bij zetten om bij de weggereden groep aan te sluiten. Eenmaal aangesloten reden Roan weg met nog 6 junioren en hadden zo even een voorsprong. Kort erna kwam er een groep aansluiten en waren ze met een man of 30 bezig aan de wedstrijd druppelsgewijs vielen er wat renners af o.a. door regenval en spekgladde wegen en vele versnellingen. Zo gingen de junioren na 111 km  met ongeveer 20 man af op de finish. Roan ging de sprint al vroeg aan en won overtuigend de sprint. De Topcompetitie bestaand uit 5 wedstrijden door heel Nederland.

De volgende 3 wedstrijden bestaan uit 25 september L&M Workwear Omloop NW Overijssel, 24 oktober Efteling Omloop van Hil en Moer, 31 oktober Grote prijs Steenbergen.

Vanaf 1 januari zal Roan Konings deel uit gaan maken van de Ploeg Metec-Solarwatt Continental cyclingteam p/b Mantel, waar hij de kans krijgt zich te ontwikkelen als elite belofte renner.