Het grote paneel met het nieuwe logo wordt onthuld
Het grote paneel met het nieuwe logo wordt onthuld Foto: Fons Pijnen

Kindcentrum De Bukehof officieel geopend

Algemeen,Nieuws

OUDENBOSCH - Vrijdag 10 september is het nieuwe Oudenbossche Kindcentrum De Bukehof, officieel geopend. Om kwart voor twaalf trokken de jongste peuter Marly en oudste leerling Yosif een groot doek af van het nieuwe logopaneel. Een confettiregen daalde op iedereen neer.

Het kindcentrum bevat buitenschoolsopvang Thof namens de Stichting Kinderopvang Oudenbosch, peuterspeelzaal Hummelhonk namens de Stichting Spelen=Leren en basisschool De Bukehof namens de Borgesiusstichting. 

Drie B’s 
Het symbool bevat drie B’s, die de drie onderdelen aangeven en verbinden. Gezamenlijk heeft men dezelfde begintijden. Ze zijn met elkaar verbonden, hetgeen zorgt voor een veilig klimaat. Samen gaat men op ontdekking naar (nieuwe) uitdagingen.

Samen Jezelf Ontdekken
Directeur Karin Goverde: ’Ons uitgangspunt is om samen te werken, samen te leren, samen plezier te maken en samen te ontdekken. Het allerbelangrijkste is dat iedereen zichzelf bij ons kan zijn. In de periode van 2 tot en met 12 jaar ga je ontdekkingstocht naar wie jij bent.’ Voor ouders zijn we laagdrempelig en we leggen het accent op een goed klimaat.
Naast de BSO, PSZ en basisschool zijn er samenwerkingen met o.a. fysiotherapie en logopedie. Ook zijn er naschoolse activiteiten als gitaarles.

Cadeautjes 
Omdat men na lange tijd weer iets kon vieren, werd deze gelegenheid ook aangegrepen om er een heus feest van te maken. De kinderen kregen cadeautjes in de vorm van een heuse waterfles en een gymtas. Volgende week maandag komt onderwijswethouder Thomas Melisse het nieuwe watertappunt openen. Het is de kick off van een Halderbergs waterproject. Een drinkfles is dan wel een mooi en passend presentje.

Schoollied
Ter afsluiting van de feestelijke opening, klonk uit alle kelen nieuwe schoollied.