West Brabants Gemengd Koor jubileert (in stilte)

OUDENBOSCH - Op 4 september 1986 werd in het toenmalige restaurant Tivoli aan de Stationsstraat in Oudenbosch het West Brabants Gemengd Koor opgericht. Op 4 september 2021, vijf en dertig jaar later, bestaat het koor nog steeds en repeteert iedere donderdagavond.


Een jubileumfeest organiseren? Door alle maatregelen rondom de Corona pandemie was het niet mogelijk dit jubileum te vieren. Ook voor het jubileum van onze dirigent Christ Vergouwen, die in 2020 vijf en twintig jaar verbonden was aan het WBGK, zou een concert worden georganiseerd maar ook dat ging niet door. Het WBGK is sinds 26 augustus, na ruim anderhalf jaar, weer begonnen met de repetities. In de planning staat natuurlijk een groots jubileumconcert in 2022. De plannen moeten nog gemaakt worden.


Jubilarissen
Twee sopranen die vanaf de oprichting lid zijn geweest van het WBGK hebben vanwege fysieke beperkingen noodgedwongen afscheid moeten nemen. Op 9 september is in de pauze van de repetitie afscheid van hen genomen. Na een korte toespraak van voorzitter Gabriƫl van der Heijde, waarin zij bedankt werden voor hun langdurige lidmaatschap en inzet, kregen beide dames een mooi boeket overhandigd.


Repeteren in de Vossenberg
Na de sluiting van de muziekschool in Oudenbosch in 2014 ging het koor repeteren in Basisschool de Klinkert. De samenwerking met de school was prima en het koor voelde zich welkom. Door coronabeperkingen is de beschikbare ruimte en aanwezige ventilatie niet voldoende om met 48 leden te repeteren. Het WBGK vond onderdak in de aula van de Vossenberg. De gemeente en het KBO werkte prima mee. Voorlopig zal het WBGK in de Vossenberg blijven repeteren. Wij houden nog rekening met de noodzakelijke maatregelen.


Zingen geeft energie
Het WBGK heeft plaats voor nieuwe leden bij alle stemgroepen. Iedere leeftijdsgroep is welkom maar wij mikken op de 50plusser. Zingen draag bij aan een betere conditie en gezondheid. Ook is er veel aandacht voor het sociale aspect van het zijn van een vereniging. Iedere donderdagavond wordt er gerepeteerd vanaf 19.30 tot 21.30 met een koffiepauze om 20.30. Kom eens kijken en zing eens mee. Het WBGK heeft een website (www.wbgk.nl) en is te vinden op Facebook (FB). Hartelijk welkom alvast.[n]