Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Groenteman John hoopt op meer animo voor de avondmarkt in Hoeven

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

HOEVEN - Mensen die overdag werken kunnen sinds deze zomer ook in de avonduren naar de markt. De pilot Avondmarkt in Hoeven is namelijk in volle gang. Iedere donderdag van 15.00 tot 20.00 uur is de Hoevense weekmarkt op het kerkplein in Hoeven te vinden. Daarmee heeft Halderberge haar eerste middag/avondmarkt.

John Beekers (55) uit Bavel staat samen met Roelof van Gilst (33) in een groente-en fruitkraam en bestrijkt daarmee een groot gedeelte van het kerkplein. Vanaf het begin van de avondmarkt in juli zijn ze al van de partij.

“Door een van de andere marktkoopmannen hier werd ik getipt dat er in Hoeven een avondmarkt opgestart werd,” vertelt John. “Normaal gezien sta ik vrijdag in Breda, zaterdag en maandag in Roosendaal, dus deze avondmarkt op donderdag paste precies in het plaatje. Bij Mo de marktmeester heb ik mij aangemeld. Ik was de enige aanmelder voor groente en fruit dus was er plek voor mij.” Volgens John is de start van de avondmarkt in juli wellicht wat ongelukkig geweest. “Het is te vroeg begonnen, dat had eigenlijk wat later moeten zijn en in mijn ogen is er ook te weinig reclame voor gemaakt,” meent hij. 

John vindt het zeker wel een gezellige markt en de contacten onderling met de andere marktmensen zijn goed te noemen. “De klandizie is echter nog niet wat het moet zijn. Dat is onder mijn verwachting. Er staan gewoon te weinig kramen. Een bakker en een kaasboertje erbij zou fijn zijn. Verder ken ik natuurlijk nog weinig mensen hier, dat moet groeien en moet ook zijn tijd hebben.” Dat de marktkoopmannen bekend staan om hun humor blijkt wel uit het antwoord op de vraag of hij verder nog iets kwijt wil. “Buiten mijn schoonmoeder graag mijn handel.” Waarmee hij tevens aangeeft dat de klandizie op deze zonnige donderdagavond te wensen overlaat.