Jovanni van Nijnatten maakte zijn tweede hattrick van het seizoen
Jovanni van Nijnatten maakte zijn tweede hattrick van het seizoen Foto: Mariëlla Aarsman

Victoria’03 haalt uit tegen NVS en bekert door

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Na de ruime overwinningen op De Schutters en SVC stond NVS op het programma als tegenstander van Victoria’03 1 in de beker. In een rechtstreeks duel werd besloten wie zich op mag maken voor een plek in de knock-out fase van het bekertoernooi. Een spannend duel werd het echter niet… Opnieuw wist de ploeg van Danny Mathijssen met grote cijfers het verschil in kwaliteiten duidelijk te maken.

Na 2 minuten werd het eerste verschil al gemaakt: Jari Voeten maakte de 0-1. De oud-RBC’er was ontketend en wist 20 minuten later op aangeven van Jovanni van Nijnatten zijn tweede te maken. Nog binnen het half uur lag zijn derde er ook in, wat hem een zuivere hattrick oplevert. Niet veel alter wist aanvoerder Björn Verwater vanaf 11 meter de 0-4 binnen te schieten. Vlak voor rust werd het zelfs 0-5! Jovanni van Nijnatten maakte daarmee zijn 6e doelpunt van de groepsfase van de beker. Na rust maakte van Nijnatten ook zijn 7e goal, dit keer op aangeven van Brian Hellemons: 0-6. Met de laatste 2 doelpunten kreeg Victoria’03 enige hulp van tegenstander NVS: er volgenden namelijk nog 2 penalty’s. De eerste werd binnengeschoten door Björn Verwater, die de tweede pingel door Jovanni van Nijnatten overliet. Opnieuw een hattrick voor hem, wat een eindstand van 0-8 betekende.

21 (!) goals voor en 0 tegen, een prima start van het seizoen! Cijfers waarmee het beker-clubrecord uit 2019/2020 (destijds 19 voor en 1 tegen) uit de boeken werd geschoten. Komende zondag staat de eerste echte test voor Victoria’03 al op het programma: in en tegen Hoeven staat de Halderbergse derby op het programma.

Tweede verliest nipt van Roosendaal

Victoria’03 2 had nog kans om door te bekeren, maar moest zijn meerdere erkennen aan Roosendaal 2: 1-2 nederlaag. Het vijfde verloor nipt van DIOZ 4: 1-2. Het 6e wist niet te winnen in de Zeg, DIOZ 3 was op sportpark De Linden een maatje te groot: 9-1. De dames van Victoria’03 wisten ook niet te winnen van de dames van DEVO: 8-0. Het 7e verraste vriend en vijand door van SVC 2 te winnen. Al snel kwam de ploeg uit Oudenbosch op voorsprong: Bjorn Kuijstermans wist op aangeven van Sam Blaauwhoed de bal in de rechter onderhoek te schieten. Al snel had de ploeg uit Standaardbuiten de stand al weer in hun voordeel te trekken: 1-2. Op slag van rust stond het weer gelijk, een frommel goal van Alusine betekende de 2-2 ruststand. Na rust liet Victoria’03 7 het betere van het spel zien, maar maakte het de kansen niet af. 10 minuten voor tijd leek het de wedstrijd bijna uit handen te geven, nadat Bas Vervloed een terechte gele kaart kreeg en naar de kant moest. Gelukkig werd het goede spel dan toch beloond! Pascal van Loon counterde de 3-2 binnen! Een overwinning die met luid gejuich werd ontvangen.