Moeilijke start Dames Jong Hockeyclub Oudenbosch

OUDENBOSCH - De overgang van MA1 naar Dames Jong is voor het team nog moeilijk. Zij komen ook teams tegen waar de leeftijd van de speelsters een stuk hoger ligt en dat is wennen. Zondag verloren zij met 4-2 van Pelikaan en dat is zeker geen slecht resultaat.

Zaterdag speelde M8E1 tegen PushE8 dat zelf maar 7 speelsters had. Ook M8E1 speelde toen ook maar met 7. Het ging gelijk op en na een 2-1 voorsprong bij rust maakte Push na rust gelijk maar toch kwam de winnende 3-2 van ons team. Het Mix F-1 team was vrij en Mix F2 zou tegen HSD spelen maar dat team belde zaterdag morgen helaas af. Om toch wat ervaring op te doen heeft het team onderling gespeeld. M6E1 won weer, nu waren de meisjes met 5-1 te sterk voor Pelikaan E5. J8E1 ging met 2 -F spelers, Mats en Andres, naar Walcheren en won daar met 7-2. Zij speelden allebei heel goed en Mats scoorde 2x!

MD1 kon niet op tegen een sterk spelend Pelikaan D5, zij verloren met 11-2. JD1 daarentegen was veel te sterk voor Goes D1 en won met 13-0. Beide C-teams wonnen, MC1 met 8-2 van Breda C6 en JC1 met 7-2 van Push C4. MB1 speelde niet, zij hadden te weinig speelsters en MB2 verloor na veel spanning met 4-3 van Push B6. Bij de rust stonden zij met 2-0 voor maar na rust werd het al snel 2-2. Toch werd het 3-2 maar Push maakte weer gelijk. Vlak voor tijd scoorde Push na rommelig verdedigen voor 4-3, hoewel die treffer door MB2 werd betwist. Overleg tussen beide fluiters leverde niets op dus bleef de eindstand ongewijzigd. JA1 had in de 1ste helft weinig in te brengen tegen Rapide A1 (0-3) maar een korte oplevering in de 2de helft leverde 2 doelpunten op voor JA1, daarna liep Rapide al snel weer uit en scoorde nog 4x. MA1 ging naar Walcheren en speelde tegen de A2, dat werd geen succes, zij verloren met 9-0. MA2 speelde thuis tegen Walcheren A3 en zij wonnen met 9-0 al kwam de score wat moeizaam op gang maar in het laatste deel ging het een stuk vlotter.

Zondag wonnen de Veteranen met 9-0 van Zwart Wit E. De tegenstander had geen wissels en ook nog al snel een paar licht geblesseerden. Het werd ook voor de scheidsrechters een rustige middag. Dames 1 speelde niet, zij halen de wedstrijd tegen Breda 5 a.s. donderdagavond om 20.00 uur in.

Ook zaterdag weer een volle speeldag met wedstrijden voor Mix F1, M6E1 en J8E1. MD1 en MC1, JC1, MB1 en Ma1 allemaal thuis. Zondag speelt Dames 1 om 10.00 uur thuis en de Veteranen om 12.00 uur. Dames Jong speelt om 12.30 uur in Goes.[n]