Afbeelding
Foto:

Mollen, Pertijs en Ossenblok verlaten politieke arena

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Een forse aardsverschuiving binnen Lokaal Halderberge. Jan Mollen, Jurgen Pertijs en Toos Ossenblok geven te kennen dat ze plaats gaan maken voor ‘nieuw bloed’. Daarmee verliest de partij jarenlange ervaring. “Toch hebben we er alle vertrouwen in dat de partij ook zonder ons er klaar voor is”, zegt Mollen, nu wethouder, die samen met Pertijs op de achtergrond zegt klaar te blijven staan voor de partijleden.  

Er is niks aan de hand binnen de partij”, zo begint Mollen zijn verhaal. “Integendeel. Het is puur toeval dat wij alle drie besloten hebben om te stoppen met raadswerk en het wethouderschap. Voor mijzelf is het na al die jaren tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben 63 jaar en als ik nog iets anders wil doen, ik denk aan de financiële wereld, dan is dit het moment”, zegt Mollen die sinds 2016 wethouder is en daarvoor zes jaar in de raad zat. 

Ook fractievoorzitter Jurgen Pertijs gaat plaatsmaken voor de jongere generatie. Hij zat maar liefst zestien jaar in de Halderbergse gemeenteraad. Toos Ossenblok vindt het vanwege haar leeftijd mooi geweest. Zorgen over de toekomst voor de partij heeft Mollen duidelijk niet. “We behouden onze drie andere raadsleden en we hebben zeer zeker goede nieuwe kandidaten. Daarover later meer”, aldus de wethouder. “Ik ben blij dat we alle drie zelf de keuze kunnen maken om iets anders te gaan doen. Dat dit niet vanwege onenigheid of gezondheid het geval is.”