Gasten van de Zonnebloem Hoeven bij de picknick.
Gasten van de Zonnebloem Hoeven bij de picknick. Foto: C. van den Eijnden

De Zonnebloem Hoeven gaat weer enthousiast van start

Sport en vereniging

HOEVEN - Eindelijk is het zover en kunnen de gasten van De Zonnebloem Hoeven elkaar weer gaan ontmoeten. Voor de meesten heeft de eenzame en moeilijke coronatijd wel erg lang geduurd.

Enthousiaste Zonnebloemers laten horen dat ze enorm blij zijn elkaar weer te kunnen gaan ontmoeten op de diverse activiteiten die het bestuur en de vrijwilligers weer gaan organiseren voor hen. Alle leuke plannen moesten in 2020 worden afgelast, de boottocht, de picknick, de bingo’s, het diner, maar het ergste was het 25 jarig jubileum dat ook niet gevierd kon worden. Nu het weer kan wordt als eerste, heel toepasselijk, de jaarlijkse ontmoetingsdag gehouden uiteraard met de nodige coronamaatregelen. Zo’n 70 personen hebben zich hiervoor ingeschreven. Op deze dag worden de gasten getrakteerd op koffie en gebak, een heerlijke Brabantse koffietafel, een optreden van Het Gezelligheidskoor Hoeven en afsluitend een zeer bijzondere - sprookjesachtige - bingo.
Gasten die niet aanwezig kunnen zijn op de Ontmoetingsdag, worden aan huis bezocht en ontvangen een presentje.

Het voornaamste is nu toch weer dat men elkaar kan ontmoeten en alle nieuwtjes weer uit kan wisselen. Dat zal ook kunnen op de komende Bingomiddagen waarvoor vele zich hebben opgegeven.
Op donderdag 21 oktober is de start van de serie middagen die elke maand weer gaan plaatsvinden in de zaal van het Tapperijke, St, Janstraat, te Hoeven.
Ook zal op 11 november een ‘Wild diner’ worden gehouden in Restaurant den Halder te Hoeven. Men kon zich hiervoor aanmelden en ook hiervoor was groot enthousiasme onder de Zonnebloemgasten.
Aan verdere activiteiten wordt nog gesleuteld door het bestuur en de vrijwilligers die er alles aan doen om het de gasten van de Zonnebloem afdeling Hoeven zo prettig mogelijk te maken.

Mocht men zich bij de Zonnebloem willen aansluiten dan kan men altijd contact opnemen met de voorzitter van de afdeling Hoeven, Mevrouw M. Kneepkens, tel: 06-25477004. Voorwaarden zijn wel: men moet woonachtig zijn in Hoeven, nog zelfstandig wonen en nog zelfredzaam zijn.