Twee padelrackets en ballen
Twee padelrackets en ballen Foto: KNLTB

Twee padelbanen bijTennisclub Pagnevaart

Sport en vereniging

HOEVEN - Padel is niet meer weg te denken uit ons sportlandschap. Het is de snelst groeiende sport van Nederland. Ons land telt op dit moment al meer dan 20.000 padelspelers. En de groei zet door.

In 2024 verwachten we 100.000 padelspelers, 400 locaties en 3.000 teams. Padel is een dynamische en laagdrempelige sport, een sociale sport, die goed past bij tennisverenigingen. Het is dan voor bestaande leden een aantrekkelijke aanvulling op het aanbod en het brengt potentiële nieuwe leden naar de vereniging.  In een bijzondere ledenvergadering van dinsdag 14 september jl. hebben de leden van Tennisclub Pagnevaart ingestemd met de padelplannen. Er wordt geïnvesteerd in twee padelbanen, dicht bij het clubhuis op het voormalige terrein van de korfbal. 

De werkgroep Padel is afgelopen maart gestart met de voorbereidingen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de uitgifte van ledencertificaten, als vorm van crowdfunding. De leden dragen gezamenlijk minimaal € 50.000,- bij om de plannen financieel rond te krijgen. Tot 15 oktober a.s. kan er nog ingeschreven worden op de certificaten. Op www.tcpagnevaart.nl staat een thermometer waarop de actuele stand is te volgen.

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de realisatie van de twee banen volop verder. De planning is om in het eerste kwartaal van 2022 de banen gereed te hebben. Er kan dan ook gelijk deelgenomen worden aan de padelcompetitie die in april start.

Vanzelfsprekend denken we ook al na over Open dagen, Startersclinics en Proeflidmaatschappen.

Heb jij al interesse in padel bij onze vereniging, of heb je andere vragen? Stel die dan via padel@tcpagnevaart.nl of kijk op onze website: www.tcpagnevaart.nl.