kind verstoppertje bos bomen_328479989.jpg
kind verstoppertje bos bomen_328479989.jpg Foto:

Groen licht voor 10.000 bomen in Halderberge

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - De gemeente Halderberge gaat meewerken aan het burgerinitiatief ‘10.000 bomen in Halderberge’. Drie inwoners, waaronder Erik en Anja Bakker die ook het Pagnevaartbos onderhouden, hebben onder de naam ‘Groen Halderberge’ een initiatief ingediend voor het met vrijwilligers aanplanten van 10.000 zaailingen van bomen. 

“Het betreft ene mooie samenwerking”, zo vindt wethouder Jan Mollen. “De zaailingen worden verkregen via de actie ‘Meer Bomen Nu’. Wij als gemeente stellen ene locatie aan de Meirstraat in Oud Gastel beschikbaar wara het een en ander opgeslagen kan worden. Ook zorgen we voor wat handgereedschao en dat soort zaken. Ook faciliteren we het vervoer van de zaailingen naar de plantlocaties. We denken bijvoorbeeld aan de kale gedeeltes in het bosgebied in Hoeven/ Bosschenhoofd, mini-bosjes en het uitloopgebied van Sportpark Albano.”

Eerder waren er degelijke initiatieven die gericht waren op extra aanplant van bomen in Halderberge. Daar werkte Halderberge niet aan mee. “In dit geval gaat het om een prachtig initiatief dat duurzaam is en Halderberge flink zal vergroenen. Het mooie is dat dit ons amper geld kost, maar wel een mooi resultaat oplevert. Daarom kunnen we nu wel meewerken in tegenstelling tot andere, duurdere initiatieven”, licht Mollen toe.