Afbeelding

De Halderberg krijgt ontmoetingsplek

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - Tussen de woningen van De Halderberg in Hoeven is een ontmoetingsplek verrezen. Dit naar idee van buurtbewoners en dankzij de inzet van Samenstichting Hoeven. Het Buurtfonds van de Postcodeloterij maakte het financieel mogelijk waardoor met name de senioren nu in de buurt van hun eigen woning gezellig in de openlucht samen kunnen komen.

In het kader van Oog voor de Buurt, een initiatief van Samenstichting Hoeven en gesteund door de gemeente, maakten in het najaar van 2020 de buurtverbinders Dita van de Wegen en Elly Havermans contact met de bewoners van de straat De Halderberg. Zij lieten bij de mensen een ophaalkaart achter waar men kon invullen wat ze voor een ander konden betekenen, iets konden aanbieden of ergens mee konden helpen. Tevens konden ze aangeven of iemand iets voor hen kon betekenen of wat ze goed konden gebruiken. Bij het ophalen van de kaarten ontstond er bij een paar bewoners het idee om tussen de seniorenwoningen een mooie ontmoetingsplek te realiseren.

Het met elkaar in contact brengen en mensen verbinden is de doelstelling van het project Oog voor de Buurt dus werd er door de bewoners en buurtverbinders, in samenwerking met de Samenstichting, gekeken of dit leuke idee niet gerealiseerd kon worden. Van de Postcodeloterij Buurtfonds was bekend dat zij projecten financieel ondersteunen als het zou voldoen aan een aantal criterea. De belangrijkste criterium was dat het buurtproject zou bijdragen aan een leefbare buurt, die de omgeving groener, socialer en/of creatiever maakt. Hieraan werd ruimschoots aan voldaan en dus werd het idee uitgewerkt in een mooi ontwerp en goed onderbouwd bij het Buurtfonds ingediend. Na een paar weken kwam het positieve bericht dat er een mooi bedrag was toegekend om het project uit te voeren.


“Door voortvarende samenwerking met de gemeente Halderberge en wooncorporatie Woonkwartier kon de prachtige ontmoetingsplaats door Broos groenvoorziening snel gerealiseerd worden. De buurtbewoners waren allemaal reuze enthousiast over het resultaat. Recent werd de ontmoetingsplaats officieel in gebruik genomen. De buurtverbinders Dita en Elly hadden de buurtbewoners uitgenodigd voor een gezellig samenzijn en onder het genot van een hapje en een drankje werd de ingebruikneming in een zeer gezellige sfeer gevierd. Elly hield nog een korte speech waarin zij alle deelnemende partijen van harte bedankte voor hun bijdrage en sprak haar hoop uit dat de buurtbewoners met elkaar hier nog veel mooie momenten zullen beleven en nog heel lang veel plezier zullen hebben van deze mooie ontmoetingsplaats”, aldus Samenstichting Hoeven.