Afbeelding

Problematisch? Pinautomaat verdwijnt uit Oud Gastel

Door: Vera de Geus Algemeen

OUD GASTEL - Oud Gastel heeft geen pinautomaat meer. De Rabobank heeft de laatste gesloten. Dit tot groot ongenoegen van ondernemers en inwoners. 

De VVD vraagt de gemeente Halderberge in actie te komen. Zeker omdat ook de inwoners van Stampersgat, waar sinds 8 jaar al geen pinvoorziening meer is, ook afhankelijk waren van de automaat in Oud Gastel. 

Leefbaarheid

“De leefbaarheid van onze kernen is een belangrijk aandachtspunt van dit college en heeft zich ook meermalen ingespannen door middel van gerichte acties om deze leefbaarheid hoog te houden. Het verbaasde ons dan ook onaangenaam dat wij berichten hebben ontvangen dat de pinautomaat in Oud Gastel is opgeheven”, zo begint de partij. “In een dorp met ruim 7000 inwoners is een pinautomaat een belangrijke voorziening, niet alleen voor de mensen in Oud Gastel, maar ook voor de inwoners uit Stampersgat die na de sluiting van hun pinautomaat aangewezen zijn op deze automaat. Verder was de pinautomaat door de centrale ligging goed toegankelijk voor ouderen en komt er door de sluiting een buitenproportionele druk te liggen op onze lokale ondernemers waar inwoners nu logischerwijs willen ‘bijpinnen’.”

Bijpinnen

Ook de Samenstichting Stampersgat wist van niets en is niet blij met de verrassing: ‘’Weten jullie nog dat in 2014 de geldautomaat in Stampersgat werd gesloten door de Rabobank? Toen konden we voor contant geld nog terecht in de diverse omliggende dorpen, Maar helaas is de geldautomaat in Oud Gastel inmiddels ook definitief gesloten! Let op! Doordat iedereen zich overvallen voelt door het sluiten van de geldautomaat, zijn ook de geldautomaat en bijpinnen bij de supermarkten slechts beperkt beschikbaar!”

Andere aanbieders

De VVD wil weten of de gemeente op de hoogte was en wil dat het college vanwege de leefbaarheid alle mogelijke inspanningen levert om deze voorziening in stand te houden. “Zijn er mogelijkheden om in overleg met ondernemers de pinmogelijkheden bij hen te verruimen of te vergroten? Is het college bereid om te kijken of er nog andere aanbieders zijn die mogelijk wel willen bijdragen aan de leefbaarheid van Oud Gastel? We kunnen niet vaak genoeg onderstrepen hoe belangrijk het is dat Oud Gastel deze voorziening kan behouden en dat men niet 8 kilometer hoeft te rijden tot de volgende pinautomaat”, besluit de VVD.