Het nieuwe bestuur.
Het nieuwe bestuur. Foto: NVM Oudenbosch

Nieuw bestuur voor Natuurhistorisch & Volkenkundig Museum

Algemeen

OUDENBOSCH - Sinds kort heeft het bestuur van Natuurhistorisch & Volkenkundig Museum Oudenbosch een nieuwe voorzitter en een aantal nieuwe bestuursleden. Met deze bezetting is het bestuur weer grotendeels op sterkte om de koers voor de komende jaren uit te zetten.

Op het moment dat Marcel Deelen na 15 jaar zijn voorzitterschap binnen het bestuur van het NVMO neerlegde was er nog geen zicht op vervanging voor zijn functie. Marcel vervulde niet alleen de functie van voorzitter, maar ook de PR en vele andere zaken vielen grotendeels onder zijn verantwoordelijkheid. Door het vertrek van zijn vrouw Ellen Deelen-Beekman kwam daarbij ook nog de functie van secretaris vrij. De overige bestuursleden zijn door het wegvallen van deze twee sleutelfiguren naarstig op zoek gegaan om de vacante plaatsen in te vullen. 

Een nieuwe voorzitter is gevonden in Simone Dirven-van Aalst, met stevige wortels in de Oudenbossche samenleving, een respectabele loopbaan als bestuurder én een “erfgoedhart”. De secretariaatsfunctie wordt sinds kort verzorgd door Patrick Heijnen, hij loopt al enige jaren mee als vrijwilliger in het museum en is bereid gevonden deze taak op zich te nemen.

De public relations functie wordt vertegenwoordigd door Cindy Brewster, zij verzorgde al enige tijd de PR voor het museum en zal dat verder vanuit een bestuursfunctie invullen. Ook Bert Wijkhuizen is al langere tijd als vrijwilliger verbonden aan het museum en heeft de vertegenwoordiging van de technische dienst in het bestuur op zich genomen. Lieselotte Bolder was al bestuurslid en conservator geologie en neemt hierbij de functie van vicevoorzitter op zich. 

Kees Daleboudt (penningmeester), Veronica Willemsen (vrijwilligerscoördinator) en Anne-Marie Visser (conservator archeologie) blijven hun huidige functie binnen het bestuur behouden. 

Het bestuur is nog op zoek naar conservatoren voor de afdelingen natuur en volkenkunde en iemand die de invulling van de functie educatie op zich wil nemen. Ook ondersteunende vrijwilligers die zich in willen zetten voor het museum zijn van harte welkom. Heeft u tijd, draagt u het behoud van het museum een warm hart toe en wilt u een steentje bijdragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze vrijwilligerscoördinator via groepsbezoek@nvmoudenbosch.nl of bezoek de website www.nvmoudenbosch.nl. U bent van harte welkom!