Juliana 1 pakt de eerste 2 punten van het seizoen

OUD GASTEL - Juliana heeft in de voorgaande wedstrijden laten zien (Juliana 1-RWA 1 20-22) en (Albatros 1-Juliana 1 17-12) heel solide mee te kunnen spelen in de eerste klasse, echter bleef de beloning steeds uit.

Juliana 1 – Vitesse (ba) 1

Juliana was in het begin van de wedstrijd niet opgewassen tegen het fysieke en technisch behendige Vitesse.

Hierdoor begon de wedstrijd chaotisch met een achterstand voor Juliana door veel éénschotsaanvallen, frustratie en onnodige overtredingen aan beide kanten.

Reden voor de prima fluitende scheidsrechter om het spel stil te leggen bij een stand van 2-6, voor een officiële waarschuwing voor beide ploegen.

Focus op scherp

Een tactische time-out aan de kant van Juliana volgde, en zo werd de focus op scherp gezet.

Juliana begon betere aanvallen te creeëren, maar kon het gat voor rust nog niet dichten.

Ruststand: 5-9 in het voordeel van Vitesse.

Na de rust

Na rust kwam een fitter en fysiek ogende Juliana terug, de eerste minuten na rust schoot Juliana uit de startblokken, waar het technisch sterk ogende Vitesse in het begin makkelijk scoorde, kon het nu de korf niet meer vinden.

Juliana begon in te lopen (10-12), een spannende eindfase was begonnen.

Waar Juliana voorgaande wedstrijden in de eindfase vaak aan het kortste eind trok, was het nu hoofdzaak om zichzelf te gaan belonen.

De laatste sprint pakte Juliana aan en zo liep Juliana 5 minuten voor tijd van een achterstand (13-14) uit naar een voorsprong van 15-14 in het voordeel van Juliana.

Eindstand: 15-14 in het voordeel van Juliana.