Zemlinsky Quartet.
Zemlinsky Quartet. Foto: Yvonne van Egmond

Zemlinsky quartet opent concertserie in Bovendonk

OUDENBOSCH - Afgelopen donderdag opende het Zemlinsky Kwartet uit Tsjechië het eerste concert na anderhalf jaar in de Kapelserie, georganiseerd door Stichting Cultuur Oudenbosch!


We konden genieten van Kamermuziek op topniveau en dat was aan het enthousiasme van de musici en de bezoekers te merken! Het wereldberoemde Zemlinsky kwartet speelde de prachtige Cypresses van Dvorak en het virtuoze strijkkwartet Op. 59 no.3 van Beethoven. Daarnaast werd ook een wereldpremière uitgevoerd van de Belgische componist Wilfried Westerlinck, getiteld Saltimbanco, dat door hemzelf werd ingeleid en door het kwartet met veel passie en virtuositeit vertolkt. Het slotdeel van Beethoven's kwartet, de beroemde fuga, was de kers op de taart en de bezoekers beloonden het Zemlinsky kwartet met een zeer terechte staande ovatie!


Luisterlezing
Zondag 10 oktober vindt in Cuyperszaal onder de Basiliek de luisterlezing over ‘De vier jaargetijden' van Vivaldi door Leo Wolfs plaats. Is bijna uitverkocht, dus koop je je kaarten online op:
www.cultuuroudenbosch.nl[n]