Spelletje volleybal.
Spelletje volleybal. Foto: Marloes de Jong

Zomaar een zaterdag met het korfbal G-team

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Het is alweer oktober en voor korfbalvereniging KV Juliana in Oud Gastel betekent dat, dat we de zaal weer snel zullen in gaan. Maar wat hebben we de afgelopen zaterdagen buiten genoten van onze wekelijkse trainingen. In de eerste plaats hebben we veel zon gezien, maar nog veel belangrijker we hebben ontzettend veel plezier met sporten beleefd. Graag nemen wij u mee in: zomaar een zaterdag met het korfbal G-team.

Zaterdagochtend starten we om 10 uur. Het wachten is op alle 8 enthousiaste spelers van ons G-team (de kinderen noemen het GAAF-TEAM). De leden van ons team variëren in leeftijd tussen de 11 en 16 jaar, maar de inzet is voor allemaal gelijk.

Warming-up

We starten met een gezamenlijke warming-up. We zoeken activiteiten uit, waarmee we de spieren opwarmen. Echte profsporters doen dat vooral door loopoefeningen en het rekken van spieren. Bij ons kan de warming-up bestaan uit loopoefeningen, tikspellen, maar ook uit van allerlei andere beweegspellen. Na de warming-up start natuurlijk de training.

Moeilijke sport

En nu zult u denken: ”korfbal is toch een moeilijke sport?”, maar daar denken onze kinderen anders over. In de afgelopen jaren hebben ze allemaal geleerd om ballen te vangen en te gooien. Daarvoor hebben we een grote verzameling met verschillende ballen en werpdoelen. Niets is leuker, dan een werpactie, die met een score wordt beloond. Veelal worden hoepels, touwen en manden gebruikt om de kinderen te leren harder of hoger te gooien of beter te leren richten.

Doelpunten

Ook het scoren op de korven lukt ons ondertussen allemaal. Ondanks dat we ook hier de hoogte van de korven nogal eens aanpassen, komen de kinderen steeds hoger en maken ze ook steeds meer doelpunten.

Partijtje

Na de korfbaloefeningen volgt er steevast een korfbalpartijtje. Voor sommigen is dat nog erg lastig, maar voor een aantal anderen gaat dit steeds beter. Uiteraard helpen de trainers, maar als het om scoren gaat, kunnen ze dit prima zelf.

Nu zult u denken, dat is het! Ze hebben alle korfbalonderdelen gehad. Maar niets is minder waar!!

Extra beweegoefeningen

Onze trainingen hebben vaak korfbalonderdelen in zich, maar we houden ook van een potje volleybal (in de beachbak op ons korfbalterrein), hockey (in sporthal het Veerhuis), voetbal, ….. enz. Daarnaast hebben we een heleboel materialen, waarmee we extra beweegoefeningen doen. Te denken valt onder andere aan: werpnetjes, frisbees, parachutedoeken. En zo lukt het altijd om ieder kind op eigen niveau plezier in de training te laten beleven. Uiteindelijk is de doelgroep gevarieerd en heeft ieder kind zijn eigen talenten.

Genieten

En is het dan 11 uur? Dan ruimen we samen alles op en nemen we afscheid van de kinderen. Zij hebben rode wangen en zweet op het voorhoofd. Trots kijken we onze sporthelden na en genieten zelf ook nog even na met een glimlach op het gezicht. Op naar de volgende zaterdag!

Voor ons geldt in ieder geval tijdens alle trainingen het motto: Sporten is plezier hebben in bewegen!

Voor informatie: gteamkvjuliana@gmail.com.