Stevig verlies voor VV Hoeven 1

HOEVEN - Ook de tweede thuiswedstrijd kon Hoeven niet winnend afsluiten. Voorafgaande aan de wedstrijd leken de condities goed voor een mooie pot voetbal. Vanuit DSE was een grote supportersschare meegekomen, onder meer via een zogenaamde fietscombi.

Het eerste halfuur van de wedstrijd was van beiden zijde rommelig. Hoeven kreeg wat kansjes. In de 20ste minuut moest de keeper van DSE tot driemaal toe redding brengen. Uit een hoekschop werd de bal tot driemaal toe afgevuurd op de goal, maar de doelman hield stand.

Plots was er een heel goed uitgevoerde aanval van DSE vanaf rechts. De bal werd hard en laag voorgezet en heel overtuigend in de doelnetten geplaatst door de spits van DSE.

Hoeven ging op zoek naar de gelijkmaker een aanval opgezet tussen Rick Braspenning en Stijn Kerstens werd door laatstgenoemde te zacht ingeschoten.

In de 40ste minuut was het opnieuw raak. DSE kwam vanaf rechts opnieuw door. De voorzet werd door onze keeper nog gepareerd maar de bal viel tegen de binnenkant van de paal en een lichaam van een DSE speler in de goal. Met 0-2 ging met de thee opzoeken.

Na rust probeerde Hoeven snel de zaak recht te zetten maar ze kregen het deksel op hun neus. DSE scoorde in de 50ste minuut de 3-0 en 3 minuten later lag de bal weer in de netten. Opnieuw werd vanaf rechts een aanval opgezet. De bal werd diagonaal vanaf 16 meter in de verre hoek geplaats. Een mooie goal.

Even veerde Hoeven op. Er kwam vers bloed in de ploeg via Fariz Bilal en Erwin Roks. Fariz gaf een prachtige steekbal op Erwin, die alleen op de keeper kon aflopen. Hij werd gehinderd door een DSE speler die geel kreeg. De overtreding was net buiten de 16 meter. De vrije trap belandde in de handen van de DSE keeper.

Een minuut later maakte een DSE speler hand in de 16. De strafschop werd koelbloedig benut door Jurgen Pertijs. Het elftal en supporters putte uit deze goal energie om de uitslag nog enigszins dragelijk te maken. Dat was ijdele hoop. DSE maakte uit een aanval door het centrum in de 75ste minuut de 1-5. Toen stonden ze al met 10 man omdat een van de DSE spelers al eerder rood had gekregen wegens overtreding op Stijn Kerstens.

Ook jeugdspeler Siebe Harteveld mocht nog invallen. Hoeven kan geen potten breken.

Steun hard nodig

Volgende week staat de zeer lastige uitwedstrijd tegen HVV op het programma. Hoeven zal deze week zich moeten herpakken. De jongens hebben onze steun nu hard nodig. W e reizen per bus naar Hulst om 12.00 uur. Supporters kunnen gratis meereizen.

Overige elftallen

Ons 2de elftal kon ook thuis niet winnen. Zundert maakte in de 2de helft het verschil. In de 60ste minuut maakte Zundert de 1-0 en op het laatst toen Hoeven 1 op 1 ging spelen counterde Zundert en maakte ze de 2-0.

Ons 3de elftal speelde gelijk bij Roosendaal. Hoeven 4 won met 3-1- uit bij VVR en ons 5de elftal pakte opnieuw de 3 punten. Dit keer bij Victoria. Chapeau!

Vrijdag a.s. spelen de mannen 7 tegen 7 om 19.00 uur thuis in toernooivorm en onze dames spelen uit bij Sprundel.