Wedstrijdbeeld SC Gastel 1 - Sv Charlois 1
Wedstrijdbeeld SC Gastel 1 - Sv Charlois 1 Foto: Patrick van Doormaal

SC Gastel 1 blijft ongeslagen in competitie

OUD GASTEL - Vandaag stond, vooraf bestempeld als zware pot, tegen SV Charlois 1 uit Rotterdam op het programma. Trainer de Rooij kon over een vrijwel fitte selectie beschikken. In ons vrije weekend was hij van tevoren gaan kijken bij de tegenstander en had een goed strijdplan bedacht, samen met zijn compagnon Harry Tak.

Dit resulteerde in de openingstreffer binnen de 21 seconden. Harm Lambregts kwam goed op en zijn voorzet werd vakkundig door de laatste man van Charlois binnen gewerkt. Hierna was Charlois het even kwijt. In een kort tijdsbestek werden vele kleine overtredingen gemaakt. De rechtsback van Charlois kon zich niet inhouden en gaf Mathijs een volle vuistslag in het gezicht. Die kon op tijd gaan douche, wat resulteerde in 10 tegen 11. In de daaropvolgende vrije trap kwam helaas geen goal. Gastel zou dit moeten uitspelen. Kort daarop scoorde Matthijs Nagtzaam zijn eerste van middag uit een goed genomen hoekschop van Luc de Jong. Nu kon er weinig meer fout gaan. Helemaal toen de aanvoerder van Charlois zijn 2de geel ontving voor het geven van een elleboogstoot in de nek van Keano Elgin. Ook hij kon vertrekken en Harm mocht zich klaar maken voor de penalty die gegeven werd. Deze schoot hij beheerst binnen en het stond 3-0. Net voor rust nam Mathijs een snelle vrije trap op Sven Damen die op zijn beurt Ricardo Elgin bediende en die kon zijn eerste van het seizoen binnen tikken.

De ruststand was 4-0. De volgestroomde tribune van SC Gastel zag dat het goed zat en konden een lekker pilsje drinken in de rust.

Na rust was het zaak om snel de 5-0 te maken en dat gebeurde dan ook. Matthijs speelde zich knap vrij en schoot de 5-0 binnen. De 6-0 kwam op naam van Sven Damen, die pikte ook zijn eerste goal mee van het seizoen. Gastel bleef drukken op de verdediging. Bart schoot op goal en Pascal was er als de kippen bij om de 7-0 binnen te prikken. Als kers op de taart werd Matthijs in de gelegenheid gesteld om de 8-0 en zijn 3de van de middag binnen te schieten. Alleen Sven een rode kaart die onnodig en onterecht was, was het smetje op de wedstrijd.

Gastel kon terugkijken op een goede wedstrijd en goede overwinning.

Volgende week uit naar Dordrecht tegen de amateurs van Fc Dordrecht. Hopelijk komt er wat volk mee om ons te supporteren.[n]