Afbeelding

Brandbrief richting provincie: stop het vrachtverkeer door Bosschenhoofd

Door: Vera de Geus Algemeen

BOSSCHENHOOFD - De provincie en Rijkswaterstaat zijn door de VVD gewezen op de problemen rondom het vrachtverkeer door Bosschenhoofd. Er mag alleen bestemmingsvrachtverkeer door het dorp rijden, maar daar deze regel wordt massaal aan de laars gelapt. Volgens de VVD blijft handhaving ondanks herhaaldelijk verzoek uit. Daarom vraagt de partij middels een brandbrief aan Rijkswaterstaat en Provinciale Staten om op de afslagborden duidelijk te zetten dat doorgaand vrachtverkeer verboden is in Bosschenhoofd.

“Al vele jaren heeft het dorp Bosschenhoofd te maken met enorme verkeersdrukte. Sinds het openen van de rondweg rond Oudenbosch (N640) is dit verder versterkt omdat afslag Bosschenhoofd gebruikt wordt als sluiproute om van de A58 naar de A17 te komen en omgekeerd. De gemeente Halderberge heeft al veel verkeersmaatregelen genomen om de snelheid er uit te halen, het langzaam verkeer beter te beschermen en de sluiproute als geheel onaantrekkelijker te maken. Helaas met te weinig resultaat”, zo begint de brief van Harold van Hoof van de VVD-fractie.


“Grootste doorn in het oog blijft het zware doorgaand vrachtverkeer, wat geen bestemmingsverkeer is. Op de gemeentelijke weg bij het inrijden van het dorp langs de snelweg is een verbodsbord C07 geplaatst. In de praktijk is dit vaak al te laat omdat de keermogelijkheden voor chauffeurs beperkt zijn. Inwoners van Bosschenhoofd zouden pas echt geholpen zijn als u actie onderneemt door een duidelijke aanduiding op te nemen op de afslagborden van de snelweg dat doorgaand vrachtverkeer verboden is. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de aanduidingen op de rotonde op de provinciale weg N640”, zo legt hij uit. “Binnenkort start er groot onderhoud aan de N640 waardoor nog meer vrachtverkeer via Bosschenhoofd de doorsteek naar de A17 zal maken. Graag zien we daarom dat u tot actie overgaat naar aanleiding van deze brief en ons vriendelijke verzoek. In de gemeenteraad zullen wij aandacht blijven vragen voor dit probleem. Ook dringen we daar bij de burgemeester aan op voldoende en gerichte handhaving, waarbij het Openbaar Ministerie en de politie ook medewerking moet verlenen. Als we er voor zorgen dat we de bebording beter op orde hebben is er meer begrip en een nog betere basis om tot handhaven over te gaan”, zo vindt Van Hoof.

“Natuurlijk is dit niet dé ultieme oplossing, maar wel laten we als samenwerkende overheden zien écht werk te maken van het verbeteren van de leefbaarheid van Bosschenhoofd. Helaas gaat de gemeente niet over de bebording aan uw wegennet, maar als het aan ons ligt, worden de verbodsborden vandaag nog geplaatst. Dat zou een mooi, klein vervolgstapje betekenen voor een leefbaarder en verkeersveiliger Bosschenhoofd”, zo sluit hij af.