Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Dennis en Deena van Gijn ‘spookten’ tijdens Halloween

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

De 42-jarige Dennis van Gijn is samen met zijn dochter Deena (13) verkleedt als oma en Roodkapje. Zij zijn twee van de vele ‘griezelspoken’ die zich graag vermommen om vooral de kinderen een leuke avond te bezorgen.

“Ja, ik speel inderdaad de oma van Roodkapje, maar ben deze keer wel geschminkt als boze wolf,” vertelt hij. Hij heeft ruime ervaring met het verkleden. “Ik werk bij de Nederlandse Spoorwegen en ben tevens elk jaar hulppiet voor de Goedheiligman en zelfs machinist van de trein als hij in Roosendaal komt. Het is leuk om op deze manier met de jeugd bezig te zijn en tevens de wijkvereniging te helpen. Normaal gezien organiseerde het Spookhuis jaarlijks iets, wat een behoorlijke impact had, maar deze tocht is veel vriendelijker.” 

Dennis heeft zelf in het bestuur van d’n Omloop gezeten en is al jarenlang actief in de personeelsvereniging van de NS. “Ik zit nu toch midden in de nachtcyclus en ga ná deze tocht direct door naar mijn werk. Hopelijk vergeet ik me niet af te schminken,” lacht hij. “Mijn oudste dochter Deena gaat van jongs af aan al met me mee en helpt ook mee als hulppiet. Hoewel we uiteraard wel de verhaallijn volgen zijn we verder vrij gelaten om ons in bepaalde figuren te verkleden. Mijn vrouw en een andere wijkbewoner hebben ons geschminkt. Er zijn er ook bij die zichzelf schminken.” Deena spreekt als Roodkapje de kinderen aan dat ze op zoek is naar oma en zo komen ze bij oma uit. “We stonden op een vooraf vastgestelde plek, draaien rustige toepasselijke muziek en delen snoepjes uit.”