Winnares Saartje Houweling met haar serie van 10-10-9
Winnares Saartje Houweling met haar serie van 10-10-9 Foto: Jack Elst

Finale Handboogschieten via Sjors Sportief

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Vorige week hebben de deelnemers aan het Handboogschieten via Sjors Sportief de Finale geschoten.

Op de banen van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch werden 30 tellende schoten geteld. Helaas was Rayen Edelbloedt deze avond niet van de partij. Maar hij heeft wel laten zien in de voorafgaande lessen dat hij talent had om deze sport te gaan beoefenen.

Na de eerste 15 schot was het wederom Saartje Houweling die het klassement aanvoerde. Met een topserie van 10-10-9 in de laatste 3 pijlen voor de pauze deed ze een grote stap naar de eindoverwinning.

Met maar 10 punten minder was het Sil Broekmeulen die de 2e ¨plaats opeiste na 15 schot. Met een score van 85 punten verbeterde hij zich ten opzichte van de vorige week. De 3e plaats was voor Joppe Stoop met 79 punten. Dean Damen sloot de rij met maar 2 puntjes minder dan Joppe: 77 punten.

Met een nagenoeg gelijke serie van 75 punten ging Dean voorbij aan Joppe die het na de pauze niet zo meer onder controle had. Joppe kwam tot een score in de 2e helft van 36 punten en een totaal van 115 punten. Een vierde plaats dus voor Joppe Stoop. Dean Damen kwam tot een totaal van 152 punten en behaalde hiermee de bronzen medaille.

Spanning tussen de top 2, waar Sil in de eerste 5 tellende schoten na de pauze, 6 punten inliep op Saartje en het verschil terugbracht tot 4. Maar Saartje liet dit allemaal weer niet gebeuren en schoot de 2e serie van 5 schoten 7 punten meer dan Sil en herstelde het verlies. Sil eindigde de 2e helft met 93 punten en kwam tot een totaal van 178 punten. Een mooie zilveren medaille voor hem.

Saartje kwam met 92 punten in de 2e helft tot een totaal van 187 punten en was hiermee winnares van Handboogschieten via Sjors Sportief 2021/2022.

Deze week hebben de ouders en kennissen van de Sjors Sportievelingen de mogelijkheid om het handboogschieten te ervaren. Het zal niet meevallen om het niveau van de kids te evenaren.

Maar wie weet... Het talent kan zomaar van de ouders komen!

Voor meer informatie over handboogschieten: secretaris@concordia-florebith.org