Liv Schoonen wint met ippon haar eerste wedstrijd op het NK
Liv Schoonen wint met ippon haar eerste wedstrijd op het NK Foto: Patrick van Wijk

Liv Schoonen derde op NK Judo -15

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Zaterdag 30 oktober mocht de Oud Gastelse Liv Schoonen aantreden op het Nederlands Kampioenschap Judo in de leeftijdscategorie -15 jaar, gehouden in Leek, Groningen.

Drie weken eerder werd de judoka, die zo’n 9 jaar geleden bij Makoto Dokokaj in Oud Gastel voor het eerst de mat betrad en tegenwoordig uitkomt voor S.I. de Korte uit Hoogvliet, eerste op het districts kampioenschap van Zuid Holland, waarmee een plaats op het NK verdiend werd. 

Afgelopen zaterdag moest ze het op het NK opnemen tegen de top vier van elk van de andere zes districten die Nederland kent op judo vlak. Haar eerste twee partijen werden op zeer overtuigende wijze met ippon gewonnen, waarna in de halve finale de kampioene van Limburg bedwongen moest worden. Helaas lukte het Liv niet om tot een score te komen, wat haar tegenstander wel lukte, waardoor de partij verloren ging. 

Na het mislopen van de finale was de strijd nog niet voorbij, maar mocht Liv gaan vechten om brons. Tegen de kampioene van Zuid Nederland liep ze in eerste instantie nog een wazari achterstand op, maar even later werd met een verpletterende ippon het brons veilig gesteld. Een knappe prestatie, die mooie perspectieven biedt voor de aankomende -18 periode.

Lijkt het jou ook leuk om jezelf op de mat uit te leven een je tegenstander met diverse technieken op de rug te gooien, meld je dan aan voor een proefles via www.makoto-dokokaj.nl en kom een keer langs bij de dojo in het Veerhuis te Oud Gastel.