Dimphie de Bont lid van verdienste vv Hoeven
Dimphie de Bont lid van verdienste vv Hoeven Foto: cees martens

Hoeven en Sprundel delen de punten

HOEVEN - Het was lang geleden dat in competitieverband Hoeven tegen Sprundel moest voetballen. Afgelopen zondag was het zover. Voor beide ploegen eigenlijk een 'zespunten-wedstrijd'. Kon Hoeven de goede vorm van de afgelopen 2 weken vasthouden? Dat bleek niet het geval. 


Het weer werkte niet mee, het was berenslecht. De regen viel er soms met bakken uit. De 1ste helft was Sprundel duidelijk meer aan de bal en combineerde wat meer. Hoeven hield het achter goed dicht. Toch was het al redelijk snel 1-0 voor Hoeven. Joep Sonnemans nam een bal keurig op de borst aan en plaatste de bal direct in de hoek. Een mooie goal. Voor Sprundel aanleiding meer druk te gaan zetten. Echt gevaarlijk was Sprundel niet. 

Uit een aanval kreeg Hoeven een strafschop te nemen. Vorige week was Jurgen Pertijs resoluut en plaatste hij de bal in de kruising vanaf de 11 meter. Nu koos hij voor de rechter benedenhoek. De keeper van Sprundel stopte de strafschop. Als het 2-0 had geworden was de wedstrijd gespeeld geweest was het gevoel. Nu kreeg Sprundel energie en ging op zoek naar de gelijkmaker. 

Uit een combinatie rond de zestienmeter schoot Sprundel de bal in de linkerbenedenhoek. Onze keeper was kansloos. Met 1-1- ging men de rust in. Na rust was Hoeven zeker het 1ste half uur de bovenliggende partij,. Het lukte echter niet om een goal te maken. Ricky Braspenning, altijd hardwerkend kon dit ook niet forceren. Jeugdspeler Fasis Bilal deed het heel goed vanaf links. Joost Blaauwhof kreeg drie kopkansen achter elkaar. Een kopbal schampte de paal, de andere twee gingen rakelings naast. Er werd vers bloed ingebracht in de personen van Bjorn Wink, Jelle Oomen en Dominic van Oosterhout. Het hielp uiteindelijk niet. 

Doorweekt van de regen blies de scheids tegen half vijf af.  Gelijkspel was wel terecht gezien de wedstrijd, maar Hoeven had natuurlijk de drie punten in eigen huis willen houden. 

Volgende week staat er weer een belangrijke wedstijd op het spel dan spelen we uit tegen UVV die een belangrijke uitoverwinning boekte op DSE.

Hoeven 2 deed wel goede zaken. De ploeg van trainer Marc Kop won verdiend van Virtus 2 met 2-1.


Afscheid Rene Verheijen            

Bestuur en selectie namen afscheid van Rene Verheijen die 11 jaar leider, naar ieders volle tevredenheid, leider is geweest van Hoeven 1. 

De wijze waarop hij invulling heeft gegeven aan deze taak werd zeer gewaardeerd.

Aanvoerder Joost Blaauwhof bedankte Rene voor zijn leiderschap.


Dimphie de Bont lid van verdienste

Er was nog meer te vieren. Na 25 jaar vrijwilligerswerk voor de vereniging had Dimphie al voor dit seizoen aangegeven te willen gaan stoppen. Dimphie werd zondagmiddag door het bestuur ontvangen. Zij werd bedankt voor de bewezen diensten de afgelopen 25 jaar. Dimphie is gestart in de jeugdcommissie, is bestuurslid geweest en heel lang de drijvende kracht achter het clublokaal de Hofstee. Voor haar grote inzet is ze benoemd als lid van verdienste en werd ze in de bloemetjes gezet.[n]