Sc Gastel 1 bezig aan de warming up inclusief pupil van de week
Sc Gastel 1 bezig aan de warming up inclusief pupil van de week Foto: Patrick van Doormaal

Vierde competitiewinst op een rij voor SC Gastel 1

OUD GASTEL - Are we ready? Dat was de vraag vandaag op een regenachtige zondagmiddag. Waar het publiek zich niet liet tegenhouden door het weer, was de tribune weer goed gevuld op sportpark Blankershove. De vierde competitiewedstrijd was tegen het laag geklasseerde Be-Ready. De trainer had zich uitstekend ingelezen over de tegenstander en zo kregen we een mooi strijdplan voorgeschoteld bij Onder de Toren.

Het trainersduo, De Rooij en Tak, kon over een vrijwel volledige selectie beschikken. Alleen Sven Damen stond nog aan de kant vanwege zijn schorsing. Gastel wilde de tegenstander overrompelen en dat lukte meteen na de aftrap. Na een voorzet van Van Caam, was er niemand die de bal bij de tweede paal binnen kon schieten. 2 Minuten later was het Matthijs Nagtzaam die een niet te missen kans kreeg van Van Caam, maar helaas voor ons schoot hij op de uitstekend keepende doelman. Be-Ready was gewaarschuwd. Gastel bleef de bovenliggende partij, maar tot scoren kwam het helaas nog niet. Tot de 30ste minuut. Harm Lambregts gaf een puntgave strakke voorzet direct op Nagtzaam. Die dit keer de trekker wel effectief overhaalde en zo zijn volgende doelpunt van het jaar kon meepakken. Gastel moest nu doordrukken, maar hoeveel balbezit het ook had, het kreeg de tweede treffer maar niet gemaakt. Be-Ready had nul kansen gehad in de eerste helft, maar Gastel verzuimde de genadeslag toe te brengen. Na rust ging Be-Ready iets meer naar voren ”voetballen”, maar Gastel was nog steeds de betere ploeg. Echt hele grote kansen bleven uit. Het was waken op een counter en Be-Ready was 1 keer echt gevaarlijk de gehele wedstrijd, maar toen stond Coert Doomen zijn mannetje. Met een reflex wist hij de spits van scoren af te houden. Niet veel later was het Koen de Vos (of is het De Vries?) die het oordeel velde over Be-Ready. Met een bekeken schot maakte hij via de binnenkant van de paal de 2-0 en was het doek gevallen voor de tegenstander. Gastel heeft weinig tot niks weggegeven aan deze ploeg en al voor de derde keer de nul in de competitie. Complimentje aan de verdediging!

Volgende week weer een andere tegenstander, van wie we vorig jaar de enige nederlaag kregen getrakteerd. SC Gastel is dus gewaarschuwd voor Dubbeldam. Aanvang wedstrijd is 14.00 uur op Sportpark Schenkeldijk in Dordrecht.[n]